AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaba alci siva nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaba alçı sıva nedir?​

Kaba Alçı Sıva ; Tuğla, bims veya ytong duvarın üzerine uygulanarak duvarı mastar, terazi ve gönyeye eksiksiz olarak getiren dolgulu bir alçı sıva türüdür. Kaba alçının istenilen hassasiyette olması için öncelikle ano çıtalarının montajı kusursuz şekilde montajı yapılır.

Alçı sıva kaç derecede yapılır?​

Önlemler: Yüzeydeki yağ temizlik maddeleri kullanılarak temizlenir ve durulanır. Yüzey nemi fazla ise kuruması beklenir. Alçı sıva uygulaması +5 °C derecenin altında yapılmamalıdır.
Alçı sıva üzerine boya nasıl yapılır?
”Boyacı ustası” eşliğinde Tavan veya duvarlarda bulunan kabarmaların olduğu yüzey ıspatula yardımıyla temizlendikten sonra saten alçı ile yüzey kapatılır. Belli bir süre sonra kuruyan ( beyaz rengine dönüşen ) yüzey zımparalanır ve boyaya hazır hale getirilir.
Saten alçı hangi yüzeylere uygulanır?
Saten alçı nerelerde kullanılır?: Tüm iç ve dış duvarlarda ve tavanlarda, kaba sıva ve ince sıva, brüt beton ve tavan yüzeyleri üzerine tutabilir. Fakat, saten alçı iç mekan için daha uygun bir malzemedir. Dış mekanda tadilat veya tamirat yapılacaksa, tamir macunları veya tamir sıvaları kullanılmalıdır.

Duvara hangi alçı çekilir?​

Saten sıva alçılar Alt katmana kadar inmeye gerek kalmadan yüzeylere yakın yerlere yapılan alçı işlemidir. Daha önce alt katmanı yapılan iç mekanlarda boya işlemi uygulanmadan önce bu işlem yapılır ve sonra boya işlemine geçilir.

Alçı kaç dereceye kadar dayanır?​

Optimum sıcaklık 65 °C olarak belirtilmektedir. 75 °C aşılmamalıdır.
Sıva kaç dereceye kadar yapılır?
–Yeni sıvanmış yüzeyler aşırı güneş, don, rüzgar ve yağmur gibi etkilere karşı korunmalıdır. +5°C sıcaklığın altında veya +35°C sıcaklığın üzerindeki derecelerde sıva uygulanmamalı ya da bu konuda özel önlemler alınmalıdır.
Alçı sıva üzerine boya yapılır mı?
Saten alçı sıva üzerine boya yapmak herhangi bir soruna neden olmamaktadır ama özellikle plastik boya tercih edilmesi doğru tercih olacaktır. Su bazlı boya tercih etmeniz durumunda duvarda kötü bir görüntü oluşurken; plastik boya sayesinde düzgün, saydam ve kaygan bir yüzey elde edilmektedir.

Alçı üstüne boya yapılır mı?​

Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay. Alçı üstüne duvar boyamasında boya, duvara daha iyi tutunur.

1 kilo saten alçıya ne kadar su katılır?​

Saten alçı harcı hazırlanırken, her 10 kg toz alçıya, 6,5-7 lt su ilave edilmesi gerekir. 1 kg karışım ile 1 m2 alana 1 mm kalınlığında saten alçı yapılabilmektedir. Alçı sıvalar çabuk donduğundan ve yeniden karıştırılmaya uygun olmadığından, hazırlanan harçların kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.
Saten alçı ne zaman yapılır?
Saten alçı, inşaat sonrası, duvar boyanmadan önce, yapılan son kat dolgudur. Duvarda düzgün, ve pürüzsüz bir görünüm oluşturmaya yarar. Ayrıca, duvarda sonradan oluşan çatlak ve yarıkları tamir etmek için de kullanılır.
 
Geri
Üst