AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

K210 Erasmus Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

K210 Erasmus Nedir?​

Yetişkin Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210) faaliyeti ise küçük ölçekli ve/veya Erasmus+ deneyimi az olan ya da hiç olmayan kurum/kuruluşlara ve onların katılımcılarına kurumsal kapasiteleri ve deneyimleri doğrultusunda Erasmus+ Programından yararlanma fırsatı sunmaktadır.

Erasmus+ Ka1 nedir?​

Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği gençler üzerine aktif faaliyette bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaştığı uzun vadede taraflar arası proje ortaklıkları kurulmasını sağlayan bir Erasmus+ eğitim projesidir.

Oid nereden alınır?​

Oid nereden alınır?
Daha önce PIC kodu almamış olanlar ise yine Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasında yer alan “Register my organisation” sekmesinden kayıt yaparak OID alabilir.

iVET ve cVET nedir?​

iVET veya cVET programları kapsamındaki mesleki eğitim öğrenicileri yurt dışında mesleki eğitim sağlayıcısı bir kurumda, bir şirkette veya mesleki eğitim veya iş gücü piyasasında aktif olan bir kurumda daha uzun bir öğrenme dönemi geçirebilirler.

K210 SCH nedir?​

Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projeleri için KA210-SCH kodlu başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır. Formlara ulaşmak için öncelikle kurumsal bir EU Login hesabı oluşturulmalıdır.

Ka220 SCH nedir?​

Ka220 SCH nedir?
Okul Eğitimi Alanında İşbirliği Ortaklıkları Ana Eylem 2 İşbirliği için Ortaklıklar faaliyeti altında yer alan İşbirliği Ortaklıkları, katılımcı kurum/kuruluşlara uluslararası işbirliği deneyimi ve kurumsal kapasite gelişimi için fırsatlar sunar.
Erasmus KA1 KA2 KA3 nedir?​
Üç Temel Eylem (KA1,KA2,KA3) Çeşitli Eylemler hem eğitim ve öğretim hem de gençlik alanlarındaki hedefleri destekleyen araçlardır; Erasmus + Programı, farklı alanlar arasında sinerjiyi, işbirliğini ve çapraz gübrelemeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
KA2 ne demek?​
Bu fırsat, yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik alanında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılmalarını sağlar.

Oid numarası nasıl bulunur?​

Oid numarası nasıl bulunur?
Atanmış olan OID, Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasındaki “Search” alanına kurum/kuruluş adı veya “arama kriterlerini genişlet” butonu tıklanarak PIC kodu, vergi numarası vb. bilgiler girilerek öğrenilir.

Organizasyon kimliği nasıl alınır?​

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Birlikleri (ESC) Programı platformuna gidin ve yeni bir kayda başlamadan önce kuruluşunuzun önceden kayıtlı olup olmadığını kontrol edin. Register My Organisation (Kuruluşumu Kaydet) linkini tıklayın. EU Login (AB Giriş) bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.

K122 Projesi Nedir?​

Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti, kurumlara eğitim personeli ve öğrencileri için Program Üyesi ülkelere öğrenme hareketlilikleri düzenlemeleri ve Program Ülkelerinden uzman ve öğretmen davet etmeleri fırsatlarını sunar.

KA122 nedir?​

KA122 nedir?
Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA122-ADU): Erasmus+ deneyimi sınırlı olan ve az sayıda faaliyet yürütmeyi planlayan kuruluşlar için bir fırsattır. Yetişkin Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu olmayan kuruluşlar için uygundur.

Ka220 vet nedir?​

Ana Eylem 2 İşbirliği İçin Ortaklıklar faaliyeti altında yer alan İşbirliği Ortaklıkları (KA 220), katılımcı kurum/kuruluşlara uluslararası işbirliği deneyimi ve kurumsal kapasite gelişimi için fırsatlar sunar.

K 229 projesi nedir?​

– Sadece okullardan oluşan ortaklık yapısında Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) başvuru formu doldurulacak olup bu başvurular İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklık tipindedir.

Merhaba!

Erasmus+ programı çerçevesinde farklı faaliyetleri tanımlayan KA210, KA220, KA122 gibi kodlar ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgi verilmiş. Öncelikle belirtilen faaliyetler arasında alım yapmak istediğimiz Erasmus+ programlarını çeşitlendirmek ve katılımcılara farklı imkanlar sunmak amacıyla kullanılır.

Özellikle KA1 ve KA2 faaliyetleri, gençlik çalışanları ve eğitimcilerin uzmanlıklarını paylaşarak uzun vadeli proje ortaklıkları kurmalarına olanak tanır. KA3 ise politika reformlarını desteklemeye yönelik çalışmaları içeren bir faaliyet türüdür.

Ayrıca, Erasmus+ programında yer alan KA2 faaliyeti, yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanlarında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılmalarını mümkün kılar.

Organizasyon kimliği (OID) ve PIC kodu almak içinse Organization Registration System for Erasmus+ and European Solidarity Corps platformunu kullanabilirsiniz. PIC kodu almamış kurumlar, sayfada yer alan "Register my organisation" sekmesinden kayıt yaparak OID alabilirler. Ayrıca, atanmış olan OID'yi kuruluşunuzun adını veya diğer bilgileri girerek "Search" alanından öğrenebilirsiniz.

Tüm bu faaliyetler ve kodlar, kurumların Avrupa boyutunda işbirlikleri oluşturarak kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine ve uluslararası deneyim kazanmalarına olanak tanır. Başvuruların çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi ve proje detaylarının belirtilen formatta sunulması gerektiği unutulmamalıdır.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Geri