AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

k12 egitim sistemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

k12 eğitim sistemi nedir?​

K12; Kanada, ABD ve Avusturalya’da ilk, orta ve lise dengi okulların siteleri için belirlenmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında okula başlayan çocukları temsil ederken 12thgrade veya grade 12 ise 12.sınıf anlamına gelmektedir.

k12 öğrenci girişi nasıl yapılır?​

k12 öğrenci girişi nasıl yapılır?
K12net Öğrenci Bilgi Sistemi’ne hem veli hesaplarından hem de öğrenci hesaplarından giriş yapılabilir. Sisteme ilk defa giriş yapıyorsanız K12net kullanıcı adı ve parolası TC numaranızdır. Giriş yaptıktan sonra sistem sizi yeni bir şifre tanımlamanız için uyaracaktır.

k12 nasıl silinir?​

Ancak yine de öğrencinin sistemde kaydının tamamen silinmesi isteniyorsa Öğrenci İşlemleri modülü altında bulunan Yeni Öğrenci Havuzundan, Öğrencinin isminin sağ tarafında bulunan “x” butonu ile silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bilişim dersinde k12 ne demek?​

Bilişim dersinde k12 ne demek?
K12 olarak adlandırılan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kodlama, 3D tasarım ve elektronik tasarımla mümkün olan en erken yıllarda tanışıp bu yönde bilgi ve beceri kazanmalarını hedefleyen online eğitim platformu Bilişim Garajı, öğrencilerin kazandıkları teknik becerileri, okulda gördükleri …
k12 nedir örnek?​
K-12 terimi; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları için Türkiye, ABD, Kanada, Hindistan, Güney Kore, Mısır gibi ülkerde kullanılan bir terimdir. Üniversite öncesi eğitim veren kurumların web sitelerinde kullanması için belirtilmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türetilmiştir.

k12 den Etüt nasıl alınır?​

k12 den Etüt nasıl alınır?
Öğrenciler, kendi portallarından etüt talebinde bulunabilir veya kurumda var ise Kioks tipi cihazlardan etüt talep edebilirler. Ölçme sınavlarında alınan sonuçlar doğrultusunda öğrencinin eksik olduğu kazanımlar belirlenerek otomatik olarak etüt atanabilir.

k12 platformu ne demek?​

%100 Microsoft tabanlı, öğrenci ve öğretmenlere birçok lisanslı uygulamanın tanımlandığı, profesyonel öğrenme sınıflarının yer aldığı gerçek bir Online Eğitim platformudur.

k12 ücretli mi?​

k12 ücretli mi?
Millî Eğitim Bakanlığı ile Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ. arasında yapılan iş birliği protokolü ile zorunlu öğrenim çağında olan ve sağlık problemi nedeniyle okula devam edemeyen özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler K12 online eğitim platformlarından ücretsiz yararlanacak.

K12 alan adı nasıl alınır?​

Devlet Kurumları İçin: k12.tr uzantılı bir alan adına sahip olabilmeniz için, alan adı talebinde bulunan kurum “devlet okulu ise”, ilköğretim ve lise dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş, antetli kağıt üzerinde makamca imza ve kaşelenmiş bir şekilde yazılı izin belgesinin ya da “Alan Adı Tahsis Formu”nun yetkili …

K12 eğitim sistemi, Kanada, ABD ve Avustralya gibi ülkelerde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar için belirlenmiş bir standarttır. "K" harfi Kindergarten'ı, yani okul öncesi eğitimi temsil ederken, "12" ise 12. sınıfı ifade etmektedir. Bu sistem, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca karşılaşacakları bilgi ve becerileri kademeli olarak kazanmalarını sağlar.

K12 öğrenci girişi, K12net Öğrenci Bilgi Sistemi'ne hem veli hesaplarından hem de öğrenci hesaplarından yapılabilir. İlk kez giriş yaparken kullanıcı adı ve parolanın TC numarası olacağı belirtilmiştir. Sistem giriş yaptıktan sonra yeni bir şifre oluşturmanızı isteyecektir.

K12'nin silinmesi gerektiği durumlarda, öğrencinin kaydının tamamen silinmesi için Öğrenci İşlemleri modülü altında bulunan Yeni Öğrenci Havuzundan "x" butonu ile silme işlemi gerçekleştirilebilir.

Bilişim dersinde K12; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin erken yaşlardan itibaren kodlama, 3D tasarım ve elektronik tasarım gibi alanlarla tanışmalarını sağlayan online eğitim platformunu ifade etmektedir.

K12, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları için kullanılan bir terimdir. Örneğin, Türkiye'nin Milli Eğitim sisteminde de K12 standartlarına uygun eğitim verilmektedir. Bu terim, üniversite öncesi eğitim kurumlarının web sitelerinde belirtilen bir standarttır.

K12 platformu, öğrencilere ve öğretmenlere birçok lisanslı uygulamanın sunulduğu, Microsoft tabanlı bir online eğitim platformudur. Profesyonel öğrenme sınıflarının yer aldığı bu platform öğrencilere interaktif bir eğitim ortamı sunar.

K12 eğitim platformu, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu sayede sağlık sorunları nedeniyle okula devam edemeyen öğrenciler online eğitim platformundan yararlanabilmektedir.

K12 alan adı almak için, devlet okullarının ilköğretim ve lise dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş onay belgesi gerekmektedir. Bu belge, alan adı talebinde bulunan kurum tarafından ilgili kuruma iletilmelidir. Bu belgeye sahip olan devlet okulları k12.tr uzantılı alan adı talebinde bulunabilirler.

Geri