K-Means Algoritmasi nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

K-Means Algoritması nerelerde kullanılır?​

K-Means ve Hiyerarşik Bölütleme yaygın olarak kullanılan kümeleme algoritmalarındandır. Bu algoritmalar müşteri segmentasyonu, pazar segmentasyonu, bilgisayar ile görü gibi alanlarda sıkça kullanılırlar.

Kümeleme algoritmaları ne işe yarar?​

Kümeleme, pazarlamacıların müşteri tabanını geliştirmelerine, hedef alanlarda çalışmasına ve müşterileri satın alma geçmişine, ilgi alanlarına veya etkinlik izlemeye göre segmentlere ayırmasına yardımcı olur. Sınıflandırma, şirketin belirli kampanyalar için belirli müşteri kümelerini hedeflemesine yardımcı olur.
Makine öğrenmesi clustering nedir?
Kümeleme (Clustering) , makine öğrenmesi konseptlerinden biri olan Denetimsiz Öğrenme (Unsupervised Learning) için önemli bir kavramdır. Kümeleme algoritmaları basitçe veri kümesindeki elemanları kendi arasında gruplamaya çalışır.

Kmeans inertia nedir?​

“K-Means” kayıp fonksiyonunu(inertia) minimize eden k değerlerini bulmayı amaçlamaktadır. “Silhouette Score” temel gerçekliğe sahip olmadığımız durumlarda en çok kullandığımız ölçüm metriklerden birisidir. Bir veri noktası için silüet katsayısı (bi−ai)/max(bi,ai) dir.

Lloyd Max algoritması hangi amaçla kullanılır?​

Lloyd’un algoritması, daha yakın eşkenar üçgenler üretmek için başka bir algoritma tarafından oluşturulan bir ağı yumuşatmak, köşelerini hareket ettirmek ve elemanları arasındaki bağlantı modelini değiştirmek için kullanılabilir.
WCSS k means nedir?
K-Ortalamalar Kümeleme (K-Means Clustering) Tekniğinde Küme Sayısını Belirlemek. Bunu sağlayacak bir metrik var: Within Clusters Sum of Square (WCSS) Türkçesi şöyle: Kümeler içi kareler toplamı.
Hiyerarşik kümeleme algoritmasının temel mantığı, benzer özniteliklerin bir araya gelmesine veya tam tersine bölünmesine dayanmaktadır. Bu çalışma mantığına göre birleştirici (agglomerative) ve bölücü (divisive) olmak üzere iki temel yaklaşım mevcuttur.
 
Geri
Üst