AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

K 229 projesi nedir?

Editör

Yeni Üye

K 229 projesi nedir?​

– Sadece okullardan oluşan ortaklık yapısında Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) başvuru formu doldurulacak olup bu başvurular İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklık tipindedir.

K 122 nedir?​

Öğrenci ve Personel Hareketliliği (Okul Eğitimi) Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti, kurumlara eğitim personeli ve öğrencileri için Program Üyesi ülkelere öğrenme hareketlilikleri düzenlemeleri ve Program Ülkelerinden uzman ve öğretmen davet etmeleri fırsatlarını sunar.

Turna Projesi Nedir?​

Turna Projesi Nedir?
Projenin amacı; AB Eğitim ve Gençlik Programları aracılığıyla elde edilen bilginin keşfedilmesi, analizi, öğrenilmesi, dağıtımı, mevcut başvuru ve yönetim işlemlerinin geliştirmesi, böylelikle programların etkinliğinin artırılarak bilgi tabanı oluşturulması.

Öğretmenler Erasmus yapabilir mi?​

Öğretmenler ve okul liderleri, eğitimin temel taşlarıdır. Erasmus programı (2021–2027); hizmet öncesi ve devam eden öğretmen eğitimi sağlayıcıları arasındaki işbirliğini desteklemek için yeni bir girişim olarak Erasmus+ Öğretmen Akademilerini tanıtmaktadır.

iVET ve cVET nedir?​

iVET veya cVET programları kapsamındaki mesleki eğitim öğrenicileri yurt dışında mesleki eğitim sağlayıcısı bir kurumda, bir şirkette veya mesleki eğitim veya iş gücü piyasasında aktif olan bir kurumda daha uzun bir öğrenme dönemi geçirebilirler.

KA210 nasıl doldurulur?​

KA210 nasıl doldurulur?
Başvuru formu nasıl doldurulur? Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projeleri için KA210-SCH kodlu başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır.
Erasmus Plus amacı nedir?​
2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor.

**K 229 projesi nedir?**

K 229 projesi, Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) kapsamında gerçekleştirilen bir projedir. Bu proje, sadece okullardan oluşan bir ortaklık yapısında yürütülen ve İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklık tipindeki başvuruları içermektedir. Katılımcı okullar arasında işbirliğini teşvik ederek, iyileştirici ve inovatif uygulamaların paylaşılmasını amaçlar.

**K 122 nedir?**

K 122 projesi, Öğrenci ve Personel Hareketliliği (Okul Eğitimi) kapsamında gerçekleştirilen bir faaliyettir. Bu faaliyet, eğitim kurumlarına öğretim personeli ve öğrencileri için Program Üyesi ülkelere öğrenme hareketlilikleri düzenleme ve Program Ülkelerinden uzman ve öğretmen davet etme fırsatları sunar. Bu sayede eğitim personelinin ve öğrencilerin uluslararası deneyimler kazanmaları, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmaları ve mesleki gelişimlerini desteklemeleri hedeflenir.

**Turna Projesi Nedir?**

Turna Projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında gerçekleştirilen bir projedir. Projenin amacı, AB programlarıyla elde edilen bilginin keşfedilmesi, analizi, öğrenilmesi, dağıtılması ve mevcut başvuru ve yönetim süreçlerinin geliştirilmesi üzerine odaklanmaktadır. Böylelikle AB programlarının etkinliğinin artırılması ve programlar arası bilgi tabanının oluşturulması amaçlanmaktadır.

**Öğretmenler Erasmus yapabilir mi?**

Evet, öğretmenler ve okul liderleri Erasmus programından faydalanabilirler. Erasmus programı, öğretmenlerin hizmet öncesi ve devam eden eğitimlerini desteklemek amacıyla yeni bir girişim olan Erasmus+ Öğretmen Akademilerini tanıtmaktadır. Bu sayede öğretmenler uluslararası deneyimler kazanabilir, farklı eğitim modellerini keşfedebilir ve mesleki gelişimlerini destekleyebilirler.

**iVET ve cVET nedir?**

İVET (Mesleki Eğitim ve Eğitimi) ve cVET (Sürekli Mesleki Eğitim ve Eğitimi) programları kapsamında mesleki eğitim öğrencileri, yurt dışında mesleki eğitim sağlayıcı bir kurumda, bir şirkette veya mesleki eğitim ve iş gücü piyasasında aktif olan bir kurumda uzun bir öğrenme dönemi geçirebilirler. Bu programlar, mesleki becerilerin geliştirilmesi ve uluslararası deneyim kazanılmasını destekler.

**KA210 nasıl doldurulur?**

KA210, Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projeleri için kullanılan başvuru formudur. Başvuru formunun doldurulması, Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilir. Formun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması, projenin değerlendirilmesi ve seçilme şansını artırır.

**Erasmus Plus amacı nedir?**

Erasmus+ Programı, 2014-2020 yılları arasında uygulanan ve kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasını amaçlar. Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan bu program, Avrupa çapında hareketlilikleri desteklemek ve eğitim alanında kaliteyi artırmak için önemli bir rol oynar.

Geri