- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
K 2 belgesi hangi araçlar için gerekli?
K2 yetki belgesi için başvuranların, ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 1 adet eşya taşımaya mahsus (kamyon/kamyonet) özmal taşıta sahip olmaları şarttır. K2 yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal ticari taşıtları kullanabilirler.K 2 belgesi nasıl alınır?
K2 Belgesi Nasıl Alınır? K2 belgesi alacak kişilerin, kendisinden istenilen evraklar ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekir. Yapılan başvurular, evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması halinde yaklaşık 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.K 1 yetki belgesi nedir?
K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
Minibüs K belgesi ne kadar?
Belge harç ücreti: : 6.618 TL. Minimum 1 otobüs veya minibüs. Minimum 10.000 TL sermaye.
K belgesi hangi araçlar için zorunlu?
Türkiye’nin illerinden herhangi birinde Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası ve Ziraat Odası’na kayıtlı olup kamyonet, kamyon, çekici, römork ve yarı römork araç sahipleri olanlar K belgesi ile yükümlü tutulur.K2 belgesi nerelerde kullanılır?
K2 Yetki Belgesi ; Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir. K2* (3,5 ton altı araçlar) :Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir.E devletten K2 belgesi nasıl alınır?
1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.
K2 belgesi ücreti ne kadar?
Toplam yüklü ağırlığı 3.500 Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan hususi taşımalar için yetki belgesi indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir. K2 Yetki Belgesi Ücreti : 19,856TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4964TL.
K1 yetki belgesini kimler alır?
K1 belgesi en az 25 ton kapasiteye sahip olan araçlar için alınması gerekiyor. K1 Belgesini Kimler Almalıdır? K1 belgesini en az 25 ton kapasitesi olan araçların mutlaka alması gerekiyor. Bu tür araçlara sahip olanlar ve taşımacılık yapan kişiler K1 yetki belgesine başvurmalıdır.K1 belgesi ücreti ne kadar?
Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.Kamyonet için K belgesi kaç TL?
K belgesi ne kadar 2021?
Taşıt Kartı Ücreti: 594.TL. Araç başına taşıt kartı ücreti ödenir. Yeni belge başvurularında odamızdan tarafından hizmet bedeli olarak belge ücreti 154TL, belgede kayıtlı araç başına 44TL alınmaktadır.