AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Julia Child Yemek Tarifleri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Julia Child Tarifleri


Julia Child'ın Yemek Tarifleri


Julia Child Mantarlı Tavuk Malzeme listesi


20 adet kucuk beyaz soğan ya da 1 adet buyuk sarı soğan, doğranmış 250 gram cok ince dilimlenmiş pastırma 6 diş sarımsak, doğranmış 1 bucuk kilo tavuk parcaları, derisi alınmamış Tuz ve karabiber 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı kırmızı şarap 2 adet defne yaprağı Bol miktarda taze maydanoz, taze kekik, saplarıyla birlikte 250 gram mantar, kabaca doğranmış 2 yemek kaşığı tereyağı İnce kıyılmış maydanoz

Julia Child Mantarlı Tavuk Yapılışı:

Pastırmaları kızartın İcinde 3 santimetre derinliğinde su olan bir tencereye atın 5 dakika kaynatın, suzun Soğuk sudan gecirin ve kağıt havluyla kurutun Kucuk parcalar halinde doğrayın

Buyuk bir tencerede, orta ısıda, pastırma parcalarını kızartın ve dinlenmeye bırakın Pastırmadan kalan yağı tencerede tutun Soğanları tencereye yayın Uzerine tavuk parcalarını, derileri altta kalacak şekilde yerleştirin Tavuk etlerinin her tarafı kızarana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin Bu surec icinde tencereye sarımsağı katın ve tuzkarabiber serpiştirin Yuzu en sonda ekmek yerine, pişme surecinde eklerseniz, etin lezzetinin dışarı cıkmasını sağlamış olursunuz

Tencerede biriken fazla yağı kaşıkla cıkartıp, dokun Tavuk suyu, şarap, kekik, maydanoz, defne yaprakları ve pastırma parcalarını ekleyin Ateşi kısın ve kaynatın Kaynadıktan sonra ustunu kapatın ve 20 dakika pişmeye bırakın

Piştikten sonra soğanları ve tavuk parcalarını tencereden cıkartıp, ayrı tabaklarda bekletin Kekik, maydanoz, defne yaprakları ve sarımsakları tencereden cıkartıp, atın

Aynı tencereye mantarları atın Ateşi yukseltin ve kaynatın Tenceredeki sıvının ¾unu dokun Geri kalan sıvı krema haline donuşene kadar kaynatmayı surdurun Ateşi kısın, icine tereyağını ekleyin Soğanlar ve tavuk parcalarını tekrar tencereye katın Boylece tavuk tekrar ısınmış ve soslanmış olur Baharat katın Uzerine maydanoz serpin ve servise sunun


Julia Child Kızarmış İnci Soğanlar Malzemesi

Yarım kilo beyaz arpacık soğan
Tereyağı
Tavuk suyu
Tuz ve karabiber
Şeker

Julia Child Kızarmış İnci Soğanlar Yapılışı

Soğanları, kabuklu halde kaynar suda 1 dakika pişirin Sudan cıkartın, soğuk suya atarak şoklayın Kabuklarını soyun Dondurulmuş soğan kullanıyorsanız, bir sonraki aşamaya gecmeden once, soğanların cozulmelerini bekleyin

Beyaz kızarmış soğanlar icin; soğanları bir tencereye koyup, soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda da tuz ve karabiber katın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk)

Kahverengi kızarmış soğanlar icin; sağanları tereyağında, rengi hafif pembeleşene kadar kızartın Bir tencereye aktarın Soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin Tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker katın Tencerenin kapağını kapatıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk)

Soğanlar daha kremalı gorunsun istiyorsanız, tencereye 1 yemek kaşığı daha tereyağı katın ve birkac dakika daha pişirin

Beyaz ve kahverengi kızarmış soğanları buyuk bir servis tabağında, karışık olarak servise sunun
 
Geri
Üst