AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Juan Gris kimdir

haberci

Yeni Üye
Sanatçı Juan Gris kim
Juan Gris biyografisi
Juan Gris 23 Mart 1887 tarihinde Madrid'de dünyaya geldi Hakiki adı José Victoriano GonzálezPérez'dir İspanyol artist ve heykeltraş olan Juan Gris hayatının büyük bir bölümünü Fransa'da geçirmiştir Eserleri Kübizm çizgisindedir
Madrid'de Zanaat ve Sanayi okulunda öğrenim görebilen Gris 1906da Pariste Assiet te Au Beurre ve Chavari dergilerinde desenler yayımladı 1911 yılını Braque, Picasso, Manolo ile birlikte Ceretde geçirdi
Paris Art Çağdaş müzesinde eserleri vardır Max Jacob, Raymond Radiguet, Armand Salacrounun çeşitli eserlerine litografi veya ofort resimler yaptı 1924te Diaghilev yönetimindeki rus balesinin Çoban Kızının Her Tarafta Çıkışı, Güvercin, eksik kalmış bir eğitim adlı eserlerinin dekorlarını ve kostümlerini hazırladı
Juan Gris 11 Mayıs 1927 tarihinde Sur Seine'de öldü *

Juan Gris, İspanyol bir sanatçı ve heykeltıraştır. Gerçek adı José Victoriano GonzálezPérez olan Gris, 23 Mart 1887 tarihinde Madrid'de doğmuştur. Sanatçı, büyük bir kısmını Fransa'da geçirmiştir ve eserleri genellikle Kübizm akımının etkisindedir.

Gris, Madrid'de Zanaat ve Sanayi Okulu'nda eğitim almıştır. 1906 yılında Paris'te Assiette au Beurre ve Le Charivari dergilerinde çizimler yayımlamıştır. 1911 yılında ise Georges Braque, Pablo Picasso ve Manolo ile birlikte Ceret'te zaman geçirmiştir.

Sanat eserleri Paris'teki çağdaş sanat müzelerinde sergilenen Gris'in eserleri arasında Max Jacob, Raymond Radiguet, Armand Salacrou gibi yazarların eserlerine yönelik litografi veya ofset baskılar bulunmaktadır. Ayrıca 1924 yılında, Sergey Diaghilev'in yönettiği Rus balesi için "Çoban Kızının Her Tarafta Çıkışı", "Güvercin" ve "Eksik Kalmış Bir Eğitim" adlı eserlerin dekor ve kostüm tasarımlarını hazırlamıştır.

Juan Gris, 11 Mayıs 1927 tarihinde Sur Seine'de hayata gözlerini yummuştur. Sanat dünyasına Kübizm akımıyla bıraktığı eserleriyle önemli bir katkı sağlamıştır.

Geri