AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jole nasil yapilir kolay?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.362
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Jöle nasıl yapılır kolay?​

Evde Jöle Yapımı Yapılışı: İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

Ev yapımı pasta jölesi nasıl yapılır?​

Ev yapımı pasta jölesi nasıl yapılır?
Evde Jöle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler cezveye alınarak karıştırılıp ocağa alınır.
- Kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakın.
- Daha sonra pastaların üzerindeki meyvelerin kararmaması için üzerine dökülür.
- Dilerseniz su yerine meyve suyu da kullanabilirsiniz.

Evde şeffaf jöle nasıl yapılır?​

Şeffaf jöle Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yani su, şeker ve nişastayı bir cezve yada sos tavasında kısık ateşte pişirin. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra pastanın üzerinde meyvelerin yada normal dilimlenmiş meyvelerin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Mandalina suyundan jöle nasıl yapılır?​

Mandalina suyundan jöle nasıl yapılır?
Öncelikle mandalina sosunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye mandalina suyu şeker ve nişastamızı koyup jöle kıvamı alana kadar pişirelim. Kıvamı aldıktan sonra uygun boyuttaki kalıbımızı sudan geçirelim. Mandalina sosumuzu kabımıza yayalım o bir köşede soğusun.

Bitkisel Jel nasıl yapılır?​

500 ml (2,5 su bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin ve bir kaşık yardımı ile eriyinceye kadar karıştırın. Kalıp veya kaselere koyarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında istenen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 1,5-2,5 saat) soğuk servis yapın.

Reçel sosu nasıl yapılır?​

Reçel sosu nasıl yapılır?
Sos İçin bir bardak çilek reçeli ( arzu eden başka reçel çeşitleri de kullanabilir. Vişne, böğürtlen, ahududu vs. ) su ve nişasta kaynayıp, koyulaşana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra kremanın üzerine dökülür.

Evde doğal saç köpüğü nasıl yapılır?​

Yapımı
- Suyu kaynama sıcaklığından düşük bir derece ılık olarak tutun.
- Çözülene kadar deniz tuzu ve İngiliz tuzunu ekleyin.
- Hindistancevizi yağını tamamen eriyene kadar katıp karıştırın.
- Aloe vera jeli ekleyin.
- İsteğe göre esanslı yağ ekleyin.
- Sprey şişesine döküp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Mandalina sos nasıl yapılır?​

Mandalina sos nasıl yapılır?
Mandalina sosunun hazırlanışı: Küçük bir tencerede nişasta ve şeker karıştırılır, karıştırmaya devam ederken azar azar mandalina suyu-su karışımı eklenir, ocağa alınır. Kaynayana kadar pişirilir, muhallebilerin üzerine dökülür, soğumaya bırakılır.

Hazır meyve jölesi nasıl yapılır?​

Hazırlanışı:
- 250 ml (2,5 çay bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın.
- Eridikten sonra 250 ml (2,5 çay bardağı) soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın.
- Buzdolabında istenen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 3-4 saat) soğuk servis yapın.

Doğal jöle nasıl yapılır?​

Doğal jöle nasıl yapılır?
HAZIRLANIŞI
- Bir tavada su ve keten tohumunu karıştırıp orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Karışım kıvam alınca ocaktan indirin.
- Tahta kaşıkla jöleyi soğuyuncaya dek karıştırın.
- Karışımı tülbente döküp süzün.
- Süzülen jöleyi krem kutusuna boşaltın.
- Üzerine birkaç damla esansınızdan damlatın.

Bitkisel jel nedir?​

Kaynamış su ile pişirmeye gerek kalmadan eritilerek hazırlanıyorlar ve daha sonra buzdolabında soğutuluyorlar. Çeşitli meyveler ile tatlı olarak tüketilebilen jel çeşitlerinin ambalajlarının arka yüzlerinde farklı tatlı tarifleri yer almakta.
 
Evde jöle yapımı oldukça kolay ve keyifli bir aktivitedir. İşte evde jöle yapımı için farklı tarifler ve adımlar:

1. **Meyveli Jöle:**
- İstenilen meyve blenderden geçirilir.
- İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir.
- İçine istenilen oranda şeker eklenir.
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra karıştırılır.
- Son olarak karışım kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

2. **Ev Yapımı Pasta Jölesi:**
- Tüm malzemeler cezveye alınarak karıştırılıp ocağa alınır.
- Kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Daha sonra pastaların üzerindeki meyvelerin kararmaması için üzerine dökülür.
- Dilerseniz su yerine meyve suyu da kullanabilirsiniz.

3. **Şeffaf Jöle:**
- Su, şeker ve nişastayı bir cezve ya da sos tavasında kısık ateşte pişirin.
- Karışım kaynayıp sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra pastanın üzerinde meyvelerin ya da dilimlenmiş meyvelerin üzerine dökerek servis yapın.

4. **Mandalina Suyundan Jöle:**
- Mandalina suyu, şeker ve nişastayı karıştırarak jöle kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra kalıba döküp soğumaya bırakın.

5. **Bitkisel Jel:**
- 500 ml (2,5 su bardağı) kaynamış suyu karıştırma kabına boşaltın.
- Üzerine bitkisel jeli ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Kalıplara koyup oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin, ardından buzdolabında sertleşene kadar bekletin.

Bu tariflerle evde kolayca jöle yapabilir ve farklı lezzetleri deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst