AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jole nasil hazirlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Jöle nasıl hazırlanır?​

Evde Jöle Yapımı Yapılışı: İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

Ev yapımı pasta jölesi nasıl yapılır?​

Evde Jöle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler cezveye alınarak karıştırılıp ocağa alınır.
- Kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakın.
- Daha sonra pastaların üzerindeki meyvelerin kararmaması için üzerine dökülür.
- Dilerseniz su yerine meyve suyu da kullanabilirsiniz.

Çilekli jöle evde nasıl yapılır?​

Çilekli jöle evde nasıl yapılır?
Jölesini hazırlamak için 4′ e bölünen çilekler yarım su bardağı su, vanilya ve şekerle ocağa bırakılır. Hafif kaynamaya başlayınca 1,5 yemek kaşığı nişasta eklenir ve 3 dk. daha kaynatılıp ocaktan alınır muhallebinin üzerine serilir. 3 saat dolapta bekletilen pastamız servise hazırdır.

Reçelden sos nasıl yapılır?​

Reçelden sos nasıl yapılır?
Sos İçin bir bardak çilek reçeli ( arzu eden başka reçel çeşitleri de kullanabilir. Vişne, böğürtlen, ahududu vs. ) su ve nişasta kaynayıp, koyulaşana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra kremanın üzerine dökülür.

Jöleli Pasta nasıl yapılır?​

Jöleli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve şeker alınır.
- Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Tere yağ isteğe bağlı olarak koyulur.
- Pastanın yapılacağı tepsi ıslatılır.
- Tepsiye bir kat petibör bisküvi dizilir.

Pasta jölesi nasıl kullanılır?​

“Pastacılıkta soğuk jöle nedir ve nerede kullanılır?” Diye merak edenler için Pastaların üzerine kaplanan jöle pastaya parlaklık verir. Pastaların üzerindeki meyvelerin kaplanmasında kullanıldığında meyvenin bozulmasını engeller ve aynı zamanda meyveye parlaklık vererek daha canlı bir görüntü kazandırır.

Mandalina suyundan jöle nasıl yapılır?​

Mandalina suyundan jöle nasıl yapılır?
Öncelikle mandalina sosunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye mandalina suyu şeker ve nişastamızı koyup jöle kıvamı alana kadar pişirelim. Kıvamı aldıktan sonra uygun boyuttaki kalıbımızı sudan geçirelim. Mandalina sosumuzu kabımıza yayalım o bir köşede soğusun.

Evde doğal jöle nasıl yapılır?​

Evde doğal jöle nasıl yapılır?
HAZIRLANIŞI
- Bir tavada su ve keten tohumunu karıştırıp orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Karışım kıvam alınca ocaktan indirin.
- Tahta kaşıkla jöleyi soğuyuncaya dek karıştırın.
- Karışımı tülbente döküp süzün.
- Süzülen jöleyi krem kutusuna boşaltın.
- Üzerine birkaç damla esansınızdan damlatın.

Evde şeffaf pasta jölesi nasıl yapılır?​

Şeffaf jöle Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yani su, şeker ve nişastayı bir cezve yada sos tavasında kısık ateşte pişirin. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra pastanın üzerinde meyvelerin yada normal dilimlenmiş meyvelerin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Çilek aromalı jel nasıl yapılır?​

Hazırlanışı:
- 250 ml (2,5 çay bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın.
- Eridikten sonra 250 ml (2,5 çay bardağı) soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın.
- Buzdolabında istenen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 3-4 saat) soğuk servis yapın.

Meyveli pasta jölesi nasıl yapılır?​

Meyveli pasta jölesi nasıl yapılır?

Reçelden sos yapılır mı?​

Reçelden sos yapılır mı?

Cheesecake üzerine reçel konur mu?​

Dolgunuzun rengi piştikten sonra çok değişmemeli ve çatlamamalı. Sosu İçin; Nişasta, su ve sütü karıştırıp nişastayı eritiyoruz. Reçelide ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Oda sıcaklığındaki cheesecake’in üzerine soğuyan sosu döküyoruz.

Ev yapımı limon jölesi nasıl yapılır?​

Ayrı bir tencerede limon suyu, az bir su ile açılmış nişasta, su ve şeker eklenerek iyice çırpılır. Ocağın altı açılarak pişirme işlemine başlanır. Pişirme sırasında sürekli çırpılır. (Silikon kaba aktarılacağı için hafif katı formda bir jöle olmalı.)
 
Ev yapımı jöle tarifleri oldukça ilginç ve lezzetli görünüyor. İlk olarak, genel olarak jöle yapımı için istenen meyve blenderdan geçirilip su ile karıştırılıyor. Ardından şeker ve nişasta eklenerek kaynatılıp kalıba dökülüyor. Ayrıca, evde pasta jölesi yapımı için ise malzemeler karıştırılıp kaynatılıp pastaların üzerine dökülüyor. Buradaki önemli nokta, pastaların üzerindeki meyvelerin kararmasını engellemek ve parlaklık kazandırmak için jöle kullanılması.

Çilekli jöle yapımı da oldukça basit: çilekler su, vanilya ve şekerle kaynatılıp nişasta ekleniyor ve süzüldükten sonra pastanın üzerine seriliyor. Mandalina suyundan jöleyi yapmak içinse mandalina suyu, şeker ve nişasta ile karıştırılıp pişirilip kalıba dökülüyor. Evde doğal jöle yapımı için ise su ve keten tohumu karıştırılıp pişiriliyor ve süzülerek krem kutusuna boşaltılıyor.

Şeffaf pasta jölesi ise su, şeker ve nişastanın pişirilip soğutulduktan sonra pastaların üzerine dökülerek kullanılıyor. Çilek aromalı jel yapımı için ise kaynamış suya eriyip soğuk su eklenip buzdolabında bekletilerek servis ediliyor. Meyveli pasta jölesi yapımı ile ilgili detaylı bir tarif verilmemiş, ancak meyvelerin jöle içinde kullanılabileceği düşünülebilir.

Son olarak, cheesecake'in üzerine reçel dökülmesi için nişasta, su ve süt karışımı yapılıp reçel eklenerek pişirilip cheesecake'in üzerine dökülüyor. Ev yapımı limon jölesi için ise limon suyu, nişasta, su ve şeker çırpılıp pişirilerek koyu bir jöle kıvamına getiriliyor.

Bu tariflerle evde kolayca jöle ve soslar yapabilir, pastalarınızı ve tatlılarınızı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst