AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

John Boyd Dunlop kim?

Editör

Yeni Üye

John Boyd Dunlop kim?​

John Boyd Dunlop (5 Şubat 1840 – 23 Ekim 1921), İskoç, havalı lastiğin mucidi ve cerrahi veterinerdir.1887’de oğlunun trisikletinde (üç tekerli bisiklet) ilk havalı lastiği denedi. 7 Aralık 1888’de de patentini aldı. Bugünün büyük “Dunlop” lastik şirketinin de kurucusudur.

Dunlop kime ait?​

Dunlop Tyres, Birleşik Krallık merkezli bir otomobil lastiği üreticisidir. Şirket 1889 yılında John Boyd Dunlop tarafından kurulmuş olup günümüzde hisselerinin u’i Goodyear ve %’i Sumitomo’ya aittir.

Dunlop hangi markanın yan sanayisi?​

Dunlop hangi markanın yan sanayisi?
Goodyear’ın 3 yıl önce Sumitomo Rubber Industries ile yapılan anlaşmayla satın aldığı lastik markası Dunlop’un Türkiye pazarına girdi.

Dunlop ayakkabı iyi mi?​

Dunlop üstün teknolojisi ve malzeme kalitesiyle kullanıcılara uzun ömürlü kullanabilecekleri model alternatifleri sunuyor. Sağlam ve güvenilir bir spor ayakkabı almak isteyen kullanıcılar için Dunlop iyi bir alternatif oluyor.

Dunlop lastik fabrikası nerede?​

Dunlop lastik üretim yeri, Amerika’dır.

Flo hangi markalar var?​

Flo hangi markalar var?
Markalar
- Lumberjack.
- Nine West.
- Nike.
- adidas.
- Kinetix.
- İnci.
- U.S. Polo Assn.
- Puma.

Marshal lastik hangi ülkenin malı?​

Marshal lastik ne malı? Marshal lastik üretim yeri, Kore’dir.

Milestone lastikleri nerede üretiliyor?​

Milestone lastik nerede üretiliyor? Milestone lastik üretim yeri, Türkiye’dir.

FLO’daki ürünler orjinal mi?​

FLO’daki ürünler orjinal mi?
FLO’nun sattığı bütün markalar sahtedir. Ben yurt dışından da alıyorum ayakkabıları arada yüksek bir kalite farkı var. Bir ayakkabının taban içi iki haftada aşınmaz 10 senelik ayakkabıda olmayan FLO ayakkabılarında oluyor.

Marshal lastik hangi?​

Marshal lastik, 1960 yılında Park In-chon tarafından kurulan Kumho Tire Co., Inc. iştiraki olan lastik markasıdır. Asiana Grup’a aittir. Kore, Çin ve Vietnam’da üretim tesislerine sahip olup, aynı zamanda Kore, Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’da AR-GE Merkezlerine sahiptir. Kumho Tire Güney Kore merkezlidir.

Milestone kimin yan ürünü?​

Milestone lastik, 1970 yılında kurulan Abdülkadir Özcan A.Ş kuruluşuna ait bir markadır. Milestone, Türkiye’nin ilk yerli sermaye ile kurulan lastik markası olan Petlas ile aynı fabrikada üretilmektedir.

John Boyd Dunlop, İskoçya doğumlu bir mucit ve cerrahi veterinerdir. 1840 yılında doğan Dunlop, trisiklet (üç tekerlekli bisiklet) üzerinde denediği havalı lastik ile tanınmaktadır. 1887 yılında oğlunun trisikletine ilk havalı lastiği uygulayan Dunlop, bu tasarım için 1888'de patenti aldı. Aynı zamanda bugünün büyük bir lastik şirketi olan Dunlop'un da kurucusudur.

Dunlop Tyres, Birleşik Krallık merkezli bir otomobil lastiği üreticisidir ve 1889 yılında John Boyd Dunlop tarafından kurulmuştur. Günümüzde şirketin hisselerinin bir kısmı Goodyear'a, diğer bir kısmı ise Sumitomo'ya aittir.

Dunlop, Goodyear'ın 3 yıl önce Sumitomo Rubber Industries ile yaptığı anlaşma sonucu satın aldığı ve Türkiye pazarında yer alan bir lastik markasıdır.

Dunlop'un ayakkabıları, üstün teknoloji ve malzeme kalitesiyle kullanıcılara uzun ömürlü ve güvenilir bir seçenek sunmaktadır. Sağlam ve dayanıklı spor ayakkabı arayanlar için iyi bir alternatif olduğu söylenebilir.

Dunlop lastiklerinin üretim yeri Amerika'dır. Marshal lastikler ise Kore'de üretilmektedir.

Diğer bir lastik markası olan Milestone, Türkiye'de üretilmektedir ve Abdülkadir Özcan A.Ş. bünyesinde, Türkiye'nin ilk yerli sermayeli lastik markası olan Petlas ile aynı fabrikada üretilmektedir.

FLO ise Lumberjack, Nine West, Nike, Adidas, Kinetix, İnci, U.S. Polo Assn. ve Puma gibi markaları bünyesinde bulunduran bir ayakkabı mağazası zinciridir. Ancak kullanıcıların verdiği geribildirimlere göre, FLO'da satılan ürünlerin orijinalliği konusunda bazı endişeler bulunmaktadır.

Son olarak, Marshal lastik markası, Kumho Tire Co., Inc.'in bir iştiraki olan birlastik markasıdır. Asiana Grup'a ait olan Marshal, Güney Kore merkezlidir ve Kore, Çin ve Vietnam'da üretim tesislerine sahip olduğu gibi aynı zamanda Kore, Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika'da AR-GE merkezlerine sahiptir.

Geri