AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jimnastik sporunun dallari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.162
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Jimnastik sporunun dalları nelerdir?​

Jimnastik; artistik, ritmik ve genel olmak üzere 3 branşa ayrılmıştır. Bayanlar için; Atlama beygiri, kız paraleli, denge, yer, asimetrik dalları bulunuyor. Ritmik jimnastik; Sadece bayanların yarıştığı bir spor dalıdır. Bayanlar; oyunculuk, bale, müzik ve pandomim sergileyerek hareketleri icra ediyorlar.

Artistik jimnastik nedir?​

Artistik jimnastik nedir?
Artistik jimnastik hem kadın hem de erkekler tarafından yapılan bir jimnastik dalıdır. Bu dalda genellikle denge ve vücut koordinasyonu başrol oynar. Ayrıca bu daldaki hareketlerin tümü, malzemelerle birlikte yapılabilmektedir.

Kulplu beygir kim buldu?​

Modern kulplu beygirdeki temel hareketler ise 19. yüzyıl başlarında Friedrich Ludwig Jahn tarafından geliştirilmiştir.

Temel cimnastik ne demek?​

Temel cimnastik ne demek?
Spor ve sanat branşlarında önemli bir destek sağlayan cimnastik eğitimindeki temel hedefler; sağlıklı bir duruş, güç, denge, çabukluk, esneklik, el-göz-kas koordinasyonu, estetik, disiplin ve kontrol becerisini bilinçli bir şekilde kazandırmaktır.

Kadınlarda Artistik Jimnastik hangi disiplinleri içerir?​

Artistik Cimnastik Erkekler : Yer, kulplu beygir, halka, atlama masası, paralel, barfiks olmak üzere altı alet / kategoriden oluşur. Kadınlar : Atlama masası, kız paraleli, denge ve yer olmak üzere dört alet / kategoriye ayrılır.

Kulplu beygir sporu nedir?​

Kulplu beygir sporu nedir?
Kulplu beygir, deriyle kaplı jimnastik aleti. Yalnız erkek jimnastikçilerce kullanılan kulplu beygir muhtemelen altı erkek artistik jimnastik dalının en zorudur. Tarihçe Kulplu beygirin kökeni Romaıların ata binmeyi ve attan inmeyi öğretmek amacıyla kullandıkları at biçimli ahşap alete dayanır.

Temel jimnastik hareketleri nasıl yapılır?​

Sırt yere,göğüs yukarı dönüktür.Kollar ve alt bacaklar birbirine paralel yere dik,ayak ve avuç içleri yere dayalıdır.Baş arkada serbesttir. Cephe Duruşu:Bacaklar arkaya gergin şekilde uzatılır. Ayak uçları yere dayalıdır. Kollar gergin ve yere dik,vücut tamamıyla gergin ve bir çizgi üzerindedir.
 
Geri
Üst