AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jenkins plugin nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Jenkins plugin nedir?​

Jenkins, açık kaynak kodlu bir otomasyon sunucusu ve Java ile geliştirilmiş bir entegrasyon aracıdır. Jenkins yazılım geliştirme sürecinin parçalarını otomatikleştirmeye yardımcı oluyor.

Jenkins nasıl kurulur?​

Jenkins Kurulum Aşamaları 1) Jenkins’i resmi sitesinden indirmek için karşınıza çıkan aşağıdaki ekranda download’a basılır. Platforma uygun versiyon seçilerek indirme işlemi ne başlanır. (Windows üzerinden anlatılmıştır.) 2) Karşınıza çıkacak aşağıdaki ekranda uygun ortam seçilerek indirme işlemi tamamlanır.

Jenkins ile neler yapılabilir?​

Jenkins ile neler yapılabilir?
Jenkins basit tanım ile, bir yazılım projesinde dinamik olarak gerekli olan yapısal işlemleri otomatize ederek projeyi hızlı, kolaylıkla hata raporlaması ve kolay test edilip hataların fixlenebilmesini sağlayan bir CI(Continous Integration) aracıdır.

DevOps Jenkins nedir?​

Sürekli Entegrasyon (CI), DevOps’un çeşitli DevOps aşamalarını entegre etmek için kullanılan en önemli parçasıdır. Jenkins, neredeyse tüm dil kombinasyonları ve kaynak kod havuzları için sürekli bir entegrasyon ve sürekli teslim ortamı kurmanın basit bir yolunu sunar.

Jenkin ne demek?​

Jenkins, açık kaynak kodlu sürekli entegrasyonu (CI- Continuous Integration) sağlayan otomasyon aracıdır. Java tabanlı olan Jenkins, projelerin Deploy, Build ve Test işlemlerinin otomatik bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Jenkins agent nedir?​

Jenkins agent nedir?
Basit bir tanımlamayla Jenkins, açık kaynaklı, sürekli entegrasyon odaklı, Java temelli bir otomasyon sunucusudur.
Continuous Integration and Continuous Delivery nedir?​
Sürekli entegrasyon/Sürekli teslimat: Sürekli entegrasyon (CI), bir ekibin üyelerinin çalışmalarını entegre ettikleri bir yazılım mühendisliği uygulamasıdır. Sürekli teslimat (CD), CI’nın inşa edeceği ve test edeceği şeyi paketlemek ve dağıtır.
Circle ci nedir?​
Circle CI, çeşitli pricing modelleri ile birlikte belli kısıtlamalar dahilinde ücretsiz CI/CD araçları sunan bir ortam sunar. Hazırlanan konfigurasyon dosyası(.yml) ile tüm süreçler(build/test/deployment) otomatik olarak işletilebilir.

Devops nedir ne işe yarar?​

Devops nedir ne işe yarar?
Devops, yazılım geliştiriciler ve BT personeli arasındaki boşluğu kapatmayı sağlayan bir yazılım geliştirme stratejisidir. Devops mühendisi, yazılım geliştirme yaşam döngüsünü anlayan ve dijital boru hatları (CI / CD boru hatları) geliştirmek için çeşitli otomasyon araçlarını tam olarak kullanan kişidir.

Jenkins CI cd nedir?​

Jenkins, açık kaynaklı bir CI/CD aracıdır. Sürekli teslimatı kolaylaştırmanın yanı sıra sürekli entegrasyon imkanı sunar. Bunun yanısıra, gerçek zamanlı test ve raporlama imkanı da sağlar. Açık kaynak kodlu olması ve uzun süredir var olması nedeniyle yaygın olarak kullanılan ve en iyi CI / CD araçlarından biridir.

Continuous Integration ne işe yarar?​

👉Continuous integration nedir? Sürekli entegrasyon, kod üzerinde yapılan değişiklik sonrasında sistemin çalışır durumda olduğunu, yapılan değişikliğin sorunlara yol açmadığını tespit etmek için kullanılan yöntemdir.

CI ne demek yazılım?​

CI ne demek yazılım?
Continuous Integration (CI) Nedir? CI, yazılım geliştirme değişikliklerini sürekli olarak entegre etmek için otomatikleştirilmiş bir süreçtir. CI süreçleri, kaynak kodun oluşturulmasını, test edilmesini ve doğrulanmasını otomatikleştirir.

CI araçları nedir?​

CI/CD, istediğiniz zaman sürdürülebilir bir şekilde yayınlayabileceğiniz yazılım geliştirme yoludur. “CI/CD”, Sürekli Entegrasyon (CI) ve Sürekli Teslimat (CD) uygulamalarının birleşik uygulamalarını ifade eder.

DevOps ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Mühendislik Koordinatörü | 4.270 | 10.020
DevOps Mühendisi | 5.380 | 11.920

DevOps maaşları ne kadar?​

DevOps maaşları ne kadar?
DevOps Mühendisi maaşı en düşük 5.380 TL, en yüksek 21.230 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek DevOps Mühendisi ortalamasına göre DevOps Mühendisi maaşı yaklaşık 11.610 TL seviyelerindedir.
 
Jenkins plugin, Jenkins'in sağladığı ek özellikleri genişleten eklentilerdir. Jenkins'in temel özelliklerini genişleterek farklı gereksinimlere cevap verebilirler. Örneğin, Jenkins için özel bir raporlama eklentisi, farklı programlama dilleri için destek eklentileri veya Slack gibi iletişim araçlarıyla entegrasyon sağlayan eklentiler gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.

Jenkins, açık kaynak kodlu bir otomasyon sunucusu ve entegrasyon aracı olduğu için topluluk tarafından birçok farklı amaç için eklenti geliştirilmektedir. Bu sayede Jenkins, farklı durumlara uygun şekilde özelleştirilebilir ve genişletilebilir hale gelmektedir.

Eklentiler genellikle Jenkins'in Web arayüzünden yönetilir ve yüklenir. Jenkins üzerinde "Manage Jenkins" (Jenkins'i Yönet) menüsü altında "Manage Plugins" (Eklentileri Yönet) seçeneği kullanılarak eklentiler yüklenebilir, güncellenebilir ve kaldırılabilir.

Jenkins kullanıcıları, ihtiyaçlarına göre Jenkins'in temel özelliklerini genişletmek ve süreçlerini daha verimli hale getirmek için uygun eklentileri seçebilirler. Bu yolla Jenkins'in esnekliği ve geniş özellik yelpazesi sayesinde farklı senaryolara kolayca adapte olabilirler.
 
Geri
Üst