AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Jenerator dogru akim kaynagi midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Jeneratör doğru akım kaynağı mıdır?​

Alternatörler de dalgalı akım üretilir. Doğru akım jeneratörü ve dinamolar da ise doğru akım üretilir.
Kaç çeşit jeneratör vardır?
Temel olarak çalışma prensibine göre 6 çeşit jeneratör bulunmaktadır. Bunlar; Dizel jeneratör, benzinli jeneratör, biyo dizel jeneratör, emulsifiye dizel jeneratör, doğal gazlı ve hidrojen jeneratör ve propan gaz ilaveli jeneratörlerdir. Ayrıca çevirici, portatif ve yedek jeneratörler olarak çeşitlendirilebilmektedir.

Jeneratör hangi parçalardan oluşur?​

Jeneratörün Ana Parçaları;
Jeneratör hangi akım kullanılır?
Jeneratör iki çeşit olarak vardır. Alternatif akım AC jeneratörü ve doğru akım DC jeneratörüdür. Birçoğu AC jeneratörü ile iş görür. AC jeneratörlere, alternatör de denir.

Fırçalı alternatör nedir?​

Fırçasız jeneratörlerde rotorun manyetik alanı mıknatıslarla yada fırçalar vasıtasıyla aktarılacak bir akım da elde edilebilir. Araba alternatörlerinde rotordaki manyetik alan her zaman fırçalarla aktarılan akımla oluşur. Böylece rotordaki akım kontrol edilerek alternatorün voltajın kontrol edilebilmesi sağlanır.
Ev tipi jeneratör nedir?
İpli, Marşlı ve Otomatik çalışabilen bu jeneratörlerde, evde kullanmanızı tavsiye ettiğimiz tipler marşlı ve otomatik modellerdir. Marşlı modeller, elektrik kesildiğinde jeneratörün yanına gidip (benzini ve yağı tamsa, akü doluysa ve teknik bir aksaklık bulunmuyorsa) marş tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz.

Jeneratörün içinde ne var?​

Jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Yanmalı motor, buhar motoru, bir türbinden düşen su veya bir elektrik motoru veya bu tür herhangi bir mekanizma, mekanik bir enerji kaynağı olabilir. Genellikle, bu enerji, jeneratörün rotoru olarak da adlandırılan dönen bir şafttan elde edilir.
Jeneratör şasesi nedir?
4. Şase – Yakıt Deposu. Doğalgaz, motorin ya da benzin gibi yakıtların takviye edildiği ve jeneratörün konumlandırıldığı bölüm yakıt deposu olarak adlandırılır. Şase, jeneratör setinin yükünü taşıyacak özellik ve dayanıklılığa sahip olmak üzere çelikten imal edilmiştir.

Jeneratör alternatif akım mı?​

Jeneratör alternatif akım üretir, dinamo doğru akım üretir.
 
Geri
Üst