Jelkot neden yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Jelkot neden yapılır?​

Genel olarak jelkotlar, epoksi veya doymamış poliester reçinesi esaslıdır. Kimyasal açıdan jelkot, modifiye edilmiş yüksek performans poliester reçinelerinden elde edilmektedir. CTP ürün eldesi sırasında kalıp yüzeyine sıvı formda: fırça, püskürtme veya havasız püskürtme yönetimi ile uygulanır.

Jelkot nerelerde kullanılır?​

Jelkot nerelerde kullanılır?
Kendinden renkli ürünler talep edildiğinde jelkot uygulanmış kompozit parçalar tercih edilmektedir. Denizcilik, sıhhi tesisat, döküm endüstrileri, jelkot uygulanmış kompozit parçalarının yaygın olarak kullanıldığı ve kabul gördüğü alanlara üç örnektir.

Fiberglass nasıl işlenir?​

Önce grenajın iç tarafına “Kalıp Ayırıcı” olarak satılan kimyasal maddeyi sürüp grenajın içkısmına fiberglass uygulamasını yapıp , kuruduktan sonra orjinal grenajı kalıpdan çıkararak elde ettiğimiz bu kalıbın üzerine fiberglass döküp orjinalin bire bir kopyasını elde edebilirsiniz.

Jelkot nasıl yapılır?​

Jelkot nasıl yapılır?
Bu takviye malzemeleri genellikle polyester, epoksi ve vinil ester reçinelerinden, takviye elyafları da cam elyafı, karbon elyafı veya aramid(kevlar) elyafından oluşmaktadır. Üretilen parça yeteri kadar sertleştikten sonra kalıptan çıkartılır. Ürün kalıptan ayrıldığında gözüken yüzey jelkot katmanını temsil eder.
Jelkot uygulaması nasıl yapılır?​
Kimyasal açıdan jelkot, modifiye edilmiş yüksek performans poliester reçinelerinden elde edilmektedir. CTP ürün eldesi sırasında kalıp yüzeyine sıvı formda: fırça, püskürtme veya havasız püskürtme yönetimi ile uygulanır. Sıvı formdan katı forma, eklenen MEK-P (Metil Etil Keton-Peroksit) sayesinde kürlenerek ulaşır.

Jelkot nedir nasıl yapılır?​

Jelkot nedir nasıl yapılır?
Jelkot Nedir
- Jelkot NEDİR?
- Kimyasal açıdan jelkot, modifiye edilmiş yüksek performans poliester reçinelerinden elde edilmektedir.
- Jelkotlar bir kompozit parçaya estetik açıdan güzel bir görünüm sağlamak ve dış etkenlerden korumak amacıyla kalıp içinde uygulanmak üzere tasarlanmıştır.

Fiberglas tamiri nasıl yapılır?​

Fiberglas tekne tamiri nasıl yapılır
- Mevcut fiberglasın kaba zımparalanması, temizlenmesi ve asetonla silinmesi de dahil olmak üzere yüzey hazırlığı.
- Kontrplak ve fiberglas arasındaki hava boşluklarını gidermek ve kontrplak kenarlarını yuvarlamak için fiberglas dolgu maddesi karıştırın ve uygulayın.

Teknede jelkot nedir?​

Teknede jelkot nedir?
Jelkot, kompozit yada cam elyaf destekli plastik malzemelerin üst katmanını oluşturan ve yüzeyin görüntü kalitesini artıran ve dış ortam dayanıklılığını üst seviyelere çıkaran malzemedir.
 
Jelkot, modifiye edilmiş yüksek performans poliester reçinelerinden elde edilen bir malzemedir. Genellikle kompozit parçalara estetik açıdan güzel bir görünüm sağlamak ve dış etkenlerden korumak amacıyla kalıp içinde uygulanır. Jelkot, özellikle denizcilik, sıhhi tesisat ve döküm endüstrilerinde sıkça kullanılmaktadır çünkü kendinden renkli ürünler talep edildiğinde jelkot uygulanmış kompozit parçalar tercih edilmektedir.

Jelkot uygulaması sırasında, kalıp yüzeyine sıvı formda fırça, püskürtme veya havasız püskürtme yönetimi ile uygulanır. Bu işlem sıvı formdan katı forma, eklenen MEK-P (Metil Etil Keton-Peroksit) sayesinde kürlenerek gerçekleşir. Jelkot, parçanın üretim sürecinde kullanılan malzemeler arasında polyester, epoksi ve vinil ester reçinelerinden oluşan takviye malzemeleri ile cam elyafı, karbon elyafı veya aramid (kevlar) gibi takviye elyaflarından oluşmaktadır.

Fiberglasın tamiri ise, mevcut fiberglasın zımparalanması, temizlenmesi ve yüzeyin asetonla silinmesi gibi işlemlerle başlar. Daha sonra kontrplak ile fiberglas arasındaki hava boşluklarını gidermek ve kenarları yuvarlamak için fiberglas dolgu maddesi kullanılır.

Son olarak, teknede jelkot malzemesi, kompozit veya cam elyaf destekli plastik malzemelerin üst katmanını oluşturan ve yüzeyin görüntü kalitesini artıran, dış ortam dayanıklılığını artıran bir malzemedir. Bu nedenle deniz araçlarında ve sert hava koşullarına maruz kalan parçalarda kullanılabilir.
 
Geri
Üst