AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jehan Barbur Guzel Adam Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Jehan Barbur Guzel Adam
Guzel adam
Buyur musun benimle
Dolaşırız şu yolları
Odunc aldım
Can denilen hayatı
Gunahsızım savunmasızım
Bir yol var mı
Olumden kacabildiğin
Sonsuz mutlu ovalara geldiğin
Saclarımla yıkarım yuzunu
Ruzgar gelip beni almadan
Dağlara sorsam soyler mi gerceği
Uzaklar duyar mı sesimi
Uyku beni saklar
Annem babam bilmez
Gece ele vermez halimi
Bir yol var mı
Olumden kacabildiğin
Sonsuz mutlu ovalara geldiğin
Saclarımla yıkarım yuzunu
Ruzgar gelip beni almadan
Dağlara sorsam soyler mi gerceği
Uzaklar duyar mı sesimi
Guzel adam
Buyur musun benimle
Dolaşırdık şu hayatı

"Jehan Barbur - Güzel Adam" şarkısının sözleri oldukça duygusal ve derin bir anlam taşıyor. Şarkı, bir kadının güzel adamıyla geçirdiği zamanı, duygularını ve yaşadığı içsel yolculuğu anlatıyor. Şarkının sözlerinde ölümden kaçma isteği, sonsuz mutluluğun hayalleri, sevgi, aşk ve özlem gibi temalar işlenmiş.

Şarkının her iki bölümünde de tekrarlanan "Bir yol var mı, ölümden kaçabildiğin, sonsuz mutlu ovalara geldiğin" kısımları, ölüm ve sonsuz mutluluk arasındaki tezatı yansıtıyor. Bu şekilde şarkıda yaşamın kaçınılmaz sonu olan ölümle başa çıkma ve mutlu olma çabaları vurgulanıyor.

Özellikle "Saçlarımla yıkarım yüzünü, rüzgar gelip beni almadan" ve "Dağlara sorsam söyler mi gerçeği, uzaklar duyar mı sesimi" gibi dizelerde doğa ve çevre ile olan etkileşim, insanın kendini ifade etme arzusu ve gerçeği arayışı anlatılıyor.

Şarkının sonunda tekrar edilen "Güzel adam, buyur musun benimle, dolaşırdık şu hayatı" cümlesi ise, birlikte geçirilen anıların değerine vurgu yaparak, sevgi dolu bir çağrı niteliği taşıyor.

Bu şarkı, dinleyicisine bir yolculuk vaat ediyor, derin duygular uyandırıyor ve insanın iç dünyasına dokunuyor. Jehan Barbur'un naif ve dokunaklı yorumuyla, bu şarkı dinleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Geri