AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jeff Bezos, Kardeşiyle Birlikte Uzaya Çıkacak

haberci

Yeni Üye
Özel uzay seyahat şirketi

Blue Origin’in CEO’su Jeff Bezos

, şirketin birinci beşerli misyonu için farklı bir karar aldı.

Instagram

üzerinden paylaştığı gönderiye nazaran Bezos, önümüzdeki ay ‘en uygun arkadaşım’ dediği

kardeşiyle birlikte uzaya çıkacak

.

Amazon’un

da kurucu ismi olan Jeff Bezos, Blue Origin’in

birinci beşerli uçuşunda

şahsen yer alacak. Vazifeye kardeşini de davet eden milyarder,

20 Temmuz

tarihinde en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş olacak.

Kalan 1 boş koltuk hâlâ açık artırmada

Jeff Bezos uzaya çıkacağı

6 kişilik

uzay aracında 2 kişilik yeri şahsen kendisi ve kardeşinin alacağını açıkladı.

2012

yılından beri bu misyon için test edilen uzay aracı

New Shepard’da yer alacak 5 kişi,

böylelikle belirlenmiş oldu. Boş kalan 1 koltuk ise bir müddettir açık artırmada şanslı sahibini beklemekte. Bu

1 kişilik yer için en son bugün 2,8 milyon dolar teklif edildi

. Büsbütün

otonom

biçimde çalışacak kapsülün

yörüngealtı uzayda tam 11 dakika boyunca süzüleceği

bilgisi ise, yakın vakitte Blue Origin’in internet sitesinde belirtildi.

“Kardeşimle gitmenin manalı olacağını düşündüm”

Önümüzdeki ayın başında

Amazon CEO’luğundan çekilecek

olan Jeff Bezos, vazifeye dair paylaştığı Instagram gönderisinde şu sözleri kullandı:

“Dünya’yı uzaydan görmek seni değiştirir, gezegenine ve insanlığa olan bakış açını değiştirir. Yalnızca 1 Dünya var. Bu uçuşa katılmak istiyorum, zira hayatım boyunca bunu istedim. Kardeşimi de benimle gelmesi için davet ettim, zira biz yakın arkadaşlarız. Kardeşimin de benimle orada olmasının manalı olacağını düşündüm.”

Yıllardır muadili SpaceX’e nazaran çok daha sessiz bir formda çalışmalarına devam eden Blue Origin, sonunda birinci defa bir beşerli uçuş gerçekleştirmiş olacak. Şirketin öz kurucusunu da taşıyacak New Shepard aracı, 20 Temmuz’da kalkışını gerçekleştirecek.

jeff-bezos-kardesiyle-uzaya-cikacak-1623084381.jpg

ce788899a551b9577c7734df59b4a7a101904c7e.jpeg

Blue Origin'in CEO'su Jeff Bezos, şirketin birinci insanlı uçuşu için kardeşiyle birlikte uzaya gitme kararı aldı ve önümüzdeki ay bu büyük maceraya atılacaklar. Jeff Bezos, Instagram üzerinden paylaştığı gönderide, kardeşiyle birlikte uzaya çıkmayı "en uygun arkadaşım" dediği için istediğini belirtti. Amazon'un kurucu ismi olan Bezos, bu uçuşta kendi yerini ve kardeşinin yerini açıkladı ve böylece 6 kişilik New Shepard uzay aracında 2 kişilik yer kapmış oldular.

İddialı bir proje olan Blue Origin, uzun süredir bu insanlı uçuş için hazırlıklarını yapıyordu ve nihayetinde gerçekleşecek olan bu uçuşla birlikte uzaya turistik amaçlı bir yolculuk daha eklenecek. Şirketin otomatik olarak çalışacak kapsülü, yolcuları 11 dakika boyunca yörüngealtı uzayda gezdirecek ve ardından Dünya'ya geri dönecek.

Jeff Bezos, uzaya gitme kararını kardeşiyle birlikte alarak bu deneyimi daha anlamlı hale getirmek istediğini belirtti. Gönderisinde, uzaydan Dünya'yı görmek ve bu deneyimin insanlığa olan bakış açısını değiştireceğini vurguladı. Ayrıca, Bezos'un Amazon CEO'luğundan çekileceği de yaklaşmakta olan bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Son olarak, Blue Origin'in uzay aracı New Shepard'ın 20 Temmuz'da gerçekleştireceği bu insanlı uçuş, uzay turizmi alanında önemli bir adım olarak kayda geçecek. Jeff Bezos ve kardeşinin de içinde bulunduğu bu tarihi uçuş, uzay keşifleri ve seyahatleri için heyecan verici bir başlangıç olacak.

Geri