AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Jean – Marie Le Pen

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38
Unvan
Milletvekili


Doğum Tarihi
1928


Ülke
Fransa

Jean – Marie Le Pen 1928 yılında La Trinite -sur-Mer’e bağlı Brittany kasabasında dünyaya geldi. 1954 yılında Hindi-Çin ve Cezayir’de yabancı lejyonunda görev aldı.
Politik kariyerine 1956 yılında Pierre Poujade partisinde şubeler sorumlusu yardımcısı olarak başladı. 1965 yılında aşırı sağcı lider Jean Louis Tixier Vignancour’un seçim kampanyasını yönetti. 1972 yılında Ulusal Cephe Partisini kurdu. Bu süre içinde Kuzey Afrika göçmenlerine karşı takındığı tavır 1974’lerde yüzde 0.74 olan oy oranının, 1988 yılında yüzde 14’e, 1995 yılı seçimlerinde yüzde 15’e kadar yükselmesini sağladı.
Bu süre içinde Ulusal Birlik parlamento içinde yükseliş ve düşüşler yaşadı. Ulusal Birlik 1988 yılında 35 milletvekili ile tarihinde o zamana kadar parlamento içine en fazla sayıda milletvekili ile girmeyi başardı. Ancak ardından “büyük ihanet” geldi. Partisinin önemli teknokrat isimlerinden Bruno Megret ‘güce ortak olmak’ için harekete geçti. Bu hareketin ardından partiden ihraç edildi. Ancak bu süreç parti için çok yaralıyıcı oldu. Ve yaşananlar Le Pen’i benimseyenler arasında soru işaretlerine yol açtı. Kendisi ile aynı düşünceyi baylaşmayanlara karşı darkafalı, bağnaz yaklaşım sergilediği yönündeki yoğun eleştiriler oldukça yıpratıcı oldu.
1987 yılında Yahudilere karşı ikinci dünya savaşında uygulanan soykırımı “tarihin küçük bir detayıdır” diye niteledi. Bu kendisinin Avrupa Parlamentosundaki koltuğunu kaybetmesine neden oldu. Son Cumhurbaşkanlığı seçimleri kendisi açısından diğerlerinden farklı değildi. Seçimlere aynı söylemler ile girdi. Hapishanelerin kapasitesinin 200 bin kişilik daha arttırılması, miras vergisinin kaldırılması, AB anlaşmalarının tekrar gözden geçirilmesi ve tabii ki kilit unsur göçmenlere karşı takındığı tavır.
 
Geri
Üst