AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

JavaScript return ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
137.075
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

JavaScript return ne demek?​

return fonksiyon içerisinde her yerde kullanılabilir. Kod return satırına eriştiğinde fonksiyon durur ve değer fonksiyonun çağırıldığı yere geri gönderilir. Bir fonksiyon içerisinde birden fazla return fonksiyonu da olabilir.

JS interval nedir?​

Bir işlemi belirli zaman aralıklarında tekrarlayan iki parametre alan bir JavaScript fonksiyonudur. Kullanımı setTimeout gibidir ve iki adet parametre alır. Birinci parametre çalıştırılacak fonksiyonu, ikinci parametre de bu işlemin kaç mili saniye de tekrar edileceğini temsil eder.

JavaScript Timeout nedir?​

JavaScript Timeout nedir?
Javascript setTimeout() fonsiyonu belirle bir süre sonunda istenilen işlemi birkere uygulamak için kullanılan bir fonksiyondur. Örneğin sayfa yüklendiğinde uyarı verdirme işlemini yapmamız için gereken şey sayfanın loadında setTimeout() fonksiyonunu çalıştırmaktır.

setInterval ve setTimeout arasındaki fark nedir?​

setInterval ve setTimeout arasındaki fark nedir?
setTimeout fonksiyonu belirli bir zaman sonra çalıştırmaya yarar. setInterval fonksiyonun belirli aralıklar ile sürekli çalışmasını sağlar.

Function JavaScript ne işe yarar?​

JavaScript ile geliştirme yaparken kullanılan function veya fonksiyon yapısını oluşturma, çağırma, değer döndürme, kullanımı fonksiyon örnekleri ile yer alıyor. JavaScript ile yazılmış bir fonksiyon, belirli bir işlemi yapmak için tasarlanmış kod bloğudur.

JavaScript class ne demek?​

Javascript dilinde sınıflar class ön ekiyle tanımlanır. Yukarıdaki örnek Araba adında bir sınıf oluşturur. Ad ve model adında iki adet başlangıç özelliğine sahiptir. Javascript sınıflraı bir nesne değildir.

clearTimeout nedir?​

clearTimeout nedir?
clearTimeout metodu JavaScript web programlama dilinde zamanlama işlemlerini kontrol etmek için geliştirilmiş bir metottur ve setTimeout metodu ile ayarlanmış bir fonksiyonun belirli bir süre sonra çalışmasını iptal etmek için kullanılan bir metottur.

JS clearTimeout nedir?​

JS clearTimeout nedir?
Clear interval nedir?​
JavaScript Web Programlama dilinde zamanlama işlemleri için kullanılan metotlardan bir tanesi de clearInterval metodudur. Bu metot setInterval metodu ile belirli aralıklarla çalışması için ayarlanmış işlemlerin iptal edilmesini sağlar.
Function ne demek MATLAB?​
Bu dosyalar MATLAB komut ortamında .m soneki kullanmaksızın dosya adını yazarak çalıştırılır. – Functions, fonksiyon dosyasıdır. Giriş argümanlarına karşılık gelen çözümü çıkış argümanları olarak sonuçlandırır. Fonksiyon dosyaları kendi çalışma alanındaki yerel değişkenleri işletir.
 
JavaScript'te `return` ifadesi, bir fonksiyonun içinde kullanılarak fonksiyonun çalışmasını durdurur ve bir değeri çağırıldığı yere döndürür. Bir fonksiyon içinde birden fazla `return` ifadesi de olabilir. Örneğin:

```javascript
function toplama(a, b) {
return a + b;
}

console.log(toplama(5, 3)); // Çıktı: 8
```

Burada, `return` ifadesi iki sayının toplamını hesaplayıp geri döndürmek için kullanılmıştır.

`setInterval` ve `setTimeout` fonksiyonları JavaScript'te zamanlama işlemleri için kullanılan fonksiyonlardır.

- `setTimeout`: Belirli bir zaman sonra bir kez işlemi yapmayı sağlar.
- `setInterval`: Belirli aralıklarla işlemi tekrarlamayı sağlar.

Örneğin:

```javascript
// Bir konsol logunu 3 saniyede bir tekrarlayan örnek
setInterval(function() {
console.log("Merhaba dünya!");
}, 3000);
```

`clearTimeout` ve `clearInterval` fonksiyonları ise oluşturulan zamanlayıcıları (timeout ve interval) iptal etmek için kullanılan fonksiyonlardır. Örneğin:

```javascript
// Bir timeout'u 3 saniye sonra iptal etmek için
let timeout = setTimeout(function() {
console.log("Bu mesaj iptal edilecek!");
}, 3000);

// Timeout'u iptal etmek için
clearTimeout(timeout);
```

Unutmayın ki `clearTimeout` ve `clearInterval` fonksiyonları, sadece timeout ve interval tanımlandığı değişkenleri alarak çalışabilirler.
 
Geri
Üst