AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

JavaScript degisken Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

JavaScript değişken Nedir?​

JavaScript değişken isimleri tanımlayıcı olarak adlandırılır. Tanımlayıcılar a ve b gibi kısa veya daha açıklayıcı merhabaDunya, dogumTarihi, xSayisi gibi olabilir. Değişken isimlerinde harf, rakam, alt çizgi ve dolar işareti olabilir. Değişken isimleri harf, alt çizgi veya dolar işareti ile başlayabilir.

JavaScript veri türleri nelerdir?​

JavaScript Veri Tipleri
- String.
- Number.
- Boolean.
- Undefined.
- Null.
- Symbol.

Boolean JavaScript Nedir?​

Boolean JavaScript Nedir?
boolean türündeki bir veri tipi true ya da false bir değer alır. Örneğin isActive ismindeki boolean değişkeni içine false değerini atadık ve typeof operatörü ile bakarsak boolean tipinde olduğunu görürüz. ** boolean veri tipini bir durumun doğru ya da yanlış, var ya da yok şeklinde bilgisini tutmak için kullanırız.

JavaScript değişkeni tanımlaması nasıl yapılır?​

JavaScript’te değişken tanımlamaları var anahtar sözcüğüyle yapılır. Örnek: var a; a=5; document.write(a); Buradaki document.write(a) kodu ekrana yazı yazdırmaya yarar.

JavaScript bir Arrayin veri tipi nedir?​

JavaScript typeof operatörü dizi veri türünü (array) nesne veri türü (object) olarak verir. JavaScript dizi veri türünü, nesne veri türü olarak tanımlamıştır.

Object veri türü nedir?​

Object veri türü nedir?
Object Veri türü, uygulamanızın tanıdığı herhangi bir nesne örneği de dahil olmak üzere herhangi bir veri türünün verilerini işaret edebilir.
Const komutu nedir?​
C#’ta const Kavramı Bir değişkenin değerinin program boyunca sabit olarak tutulması istendiğinde const (sabit) ifadesinden yararlanılır. Tanımlandığı satırda değeri atanmalıdır. Pi sayısı, ışık hızı gibi belirli değerlere sahip veriler kullanılarak bir program yazılacaksa, const yapısını kullanmak kolaylık sağlar.
querySelector ne demek?​
Javascript querySelector kullanımında Jquery deki seçiciler gibi az kodla çok iş yapmamıza olanak sağlamaktadır. Tek bir seçici ile id, class veya direk etiketi seçme işlemi sağlayabilmekteyiz.

JavaScript Primitives nedir?​

JavaScript Primitives nedir?
Primitive Types Sayısal değerler tutan değişkenler ilkel veri tipleridir. Basit javascript uygulamalarının yapı taşlarıdır.
 
JavaScript değişkenlerinin ne olduğu, nasıl tanımlandığı ve hangi kurallara sahip olduğu hakkında detaylı bilgilendirme yapmışsınız. Ayrıca JavaScript'te kullanılan veri tipleri ve bunların özelliklerini de açıklamışsınız. Veri tipleri arasında String, Number, Boolean, Undefined, Null ve Symbol olduğunu belirtmişsiniz. Boolean veri tipinin true veya false değerlerini alabilen bir veri tipi olduğunu ve genellikle bir durumun işlenmesi için kullanıldığını belirtmişsiniz.

Değişken tanımlamalarının JavaScript'te "var" anahtar kelimesi ile yapıldığını, örneğin "var a; a=5;" şeklinde değişken tanımlanabileceğini paylaşmışsınız. Ayrıca dizi veri türünün typeof operatörü ile nesne veri türü (object) olarak verildiğini ifade etmişsiniz.

Object veri türünün herhangi bir veri tipinin verilerini işaret edebildiğini belirtmiş ve uygulamanın tanıdığı herhangi bir nesne örneği dahil olmak üzere herhangi bir veri türünü işaret edebildiğini ifade etmişsiniz.

Const komutunun C# programlama dili için bir değişkenin değerini program boyunca sabit olarak tutmak için kullanılan bir ifade olduğuna dair bilgi paylaşmışsınız. Ayrıca querySelector'ün Jquery'deki seçicilere benzer şekilde az kodla çok iş yapmamıza olanak sağlayan ve belirli elementleri seçmemizi sağlayan bir JavaScript fonksiyonu olduğunu belirtmişsiniz.

Son olarak, JavaScript Primitives (ilkel veri tipleri) hakkında basitçe sayısal değerleri tutan değişkenler olarak tanımlamışsınız. Bu ilkel veri tiplerinin basit JavaScript uygulamalarının temel yapı taşları olduğunu vurgulamışsınız. Veri tipleri kavramıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmışsınız. Teşekkürler!
 
Geri
Üst