- Konu Yazar
Java programlama zor mu?
Java, öğrenmesi zor bir dil olarak görülür.Diğer bir görüş ise,diğer dillerle aynı öğrenme seviyesine sahip olduğudur. Benim görüşüme göre ikisi de doğru. Ancak, Java platformdan bağımsız olması nedeniyle birçok dilden önemli bir üstünlüğe sahiptir.Java nasıl bir dil?
Java nasıl bir dil?Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış açık kaynak kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (yorumlanan – interpreted) bir dildir.
Java programlama dili ne işe yarar?
Java; geniş kullanım alanına sahip, sınıf tabanlı, nesne yönelimli olarak tanımlanan bir programlama dilidir. Java aynı zamanda uygulama geliştirme ve çalıştırma çalışmaları yapılan bir bilgi işlem platformudur. Java ayrıca son kullanıcının ücretsiz olarak indirerek kullanabileceği bir uygulama çalıştırma yazılımıdır.Neden Java programlama dili?
Neden Java programlama dili?Java dili C++ diliyle benzerlik gösterir fakat Java dili, C++ diline göre daha basittir. Ayrıca C++ dilinden farklı olarak otomatik bellek tahsisi yapar ve işi biten nesneleri bellekten otomatik olarak siler. Java kullanmadığı nesneleri ise Garbage Collector ile toparlayarak belleğinde ki gereksiz kullanımı önler.
Java İçin 9 Farklı Kullanım Alanı
- Masaüstü GUI Uygulamaları Java dili, GUI uygulamaları geliştirmemize yardımcı olan birçok özellik sağlar.
- Web Uygulamaları
- Mobil Uygulamalar.
- Kurumsal Uygulamalar.
- Bilimsel Uygulamalar.
- Büyük Veri Teknolojileri.
- Web Sunucuları ve Uygulama Sunucuları
- Gömülü Sistemler.
Java ve JavaScript aynı mı?
Java ve JavaScript aynı mı?Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.