- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Java ne işe yarıyor?
Java; geniş kullanım alanına sahip, sınıf tabanlı, nesne yönelimli olarak tanımlanan bir programlama dilidir. Java aynı zamanda uygulama geliştirme ve çalıştırma çalışmaları yapılan bir bilgi işlem platformudur. Java ayrıca son kullanıcının ücretsiz olarak indirerek kullanabileceği bir uygulama çalıştırma yazılımıdır.Java programları neden platform bağımsız?
Java’nın platform bağımsız olabilmesinin nedeni doğrudan makine diline derlenmemesidir. Fakat bu Java’nın derlenmediği anlamına gelmez. Java kaynak kodları sadece Java Sanal Makinesinin-JSM (Java Virtual Machine-JVM) yorumlayabileceği bitkodlarına (bytecode) derlenirler. Bitkodları işlemci seçmezler.Java ne ile yazılmış?
Java dili ile yazılan kaynak programlar, java derleyicisi ile JVM de çalışabilen bir tür makine diline dönüştürülür. Adına java byte kod denilen bu program JVM tarafından yorumlanır ve çalıştırılır. Java byte kod bir bakıma, prosedürel dillerde yazılıp derlenmiş kaynak programların işlevini yapar.
Windowsta Java ne işe yarar?
Java ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java yüklemediğinizde çalıştıramayacağınız bir çok uygulama ve web sitesi mevcut ve her geçen gün bunların sayıları artıyor. Java hızlı, güvenli ve güvenilirdir.
Java platform bağımsızlığı nedir?
Her işletim sistemi farklı bir JVM’e sahiptir, ancak bayt kodunu çalıştırdıktan sonra ürettikleri çıktı tüm işletim sistemlerinde aynıdır. Bu şu anlama gelmekte, Windows üzerinde oluşturulan bir bayt kodunun MacOs üzerindede çalışabileceğidir. Bu yüzden Java platform bağımsız bir dil olarak adlandırılmakta.Java platformdan bağımsız mıdır?
Java platform bağımsızdır. Java programları harklı platformlar için ayrı ayrı değil, JVM için bir kez derlenir. Derleme sonunda ortaya çıkan java bytecode JVM tarafından yorumlanır. Bytecode, JVM yüklü her makinede çalışabilir.Java nedir özet?
Java öğrenmeye değer mi?
Java, öğrenmesi zor bir dil olarak görülür.Diğer bir görüş ise,diğer dillerle aynı öğrenme seviyesine sahip olduğudur. Benim görüşüme göre ikisi de doğru. Ancak, Java platformdan bağımsız olması nedeniyle birçok dilden önemli bir üstünlüğe sahiptir.