Java kodu nasil calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Java kodu nasıl çalışır?​

Nasıl Çalışır
- Programcı java kodunu yazar.
- Bu kod bir java derleyicisi ile derlenir. Sonuçta bytekod adı verilen bir tür makine kodu ortaya çıkar.
- Bu bytekod Java Virtual Machine(Java Sanal Makinesi) tarafından adım adım işletilir. Aşağıda java ve C++ kodunun geçirdiği aşamalar gösterilmiştir.

Java kodları nereye yazılır?​

Windows’da çalışıyorsanız JDK büyük bir ihtimalle C:\ Program Files\Java adresine kurulacak ve muhtemelen tam adresi C:\ Program Files\Java\jdk1.6.0_17\ gibi olacaktır. (Kurduğunuz Java ortamıyla alakalı sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.)
Java Hangi işletim sisteminde çalışır?
Java (yazılım ortamı)

Java hangi işletim sistemlerinde çalışır?​

Kullanıcılar, riski kendilerine ait olmak üzere Java 7 güncellemelerini Windows XP’de kullanmaya devam edebilir. Ancak sadece Windows Vista veya sonraki Microsoft Windows sürümleri için destek sağlanacaktır.

Java hangi uygulamada yazılır?​

En bilinen SWT uygulamaları, ünlü Java yazılım geliştirme aracı (IDE) Eclipse ve BitTorrent uygulaması Azureus’tur.
Java hangi programla yazılır?
Java applet ve uygulamaları yazmak için JDK gibi geliştirme araçları gerekir. JDK’de Java Runtime Environment, Java derleyicisi ve Java API’leri vardır. Hem yeni hem de deneyimli programcılar kolayca Java kodu yazmaya başlayabilirler.

Java ile işletim sistemi yapılır mı?​

Java kullanarak bir işletim sistemi yazmak iyi bir seçim değildir. İşletim sistemi, java kullanılarak yapılamayan donanımla uğraşmak zorundadır (JNI kullanmak dışında). Bunun nedeni, JVM’nin yalnızca Java’da kullanılabilen sınırlı komutlar sağlamasıdır.

Java işletim sistemi mi?​

Java taşınabilir. İşletim sisteminden ve donanımdan bağımsız oluşu nedeniyle, Java Bytecode bir bilgisayar sisteminden farklı bir başkasına kolayca taşınır. Aynı java programının farklı sistemlerde sorunsuz çalışabilme yeteneği, programlama alanında geniş ufuklar açmıştır. Java sağlamdır.

Geri