Java kodları nereye yazılır?
Windows’da çalışıyorsanız JDK büyük bir ihtimalle C:\ Program Files\Java adresine kurulacak ve muhtemelen tam adresi C:\ Program Files\Java\jdk1.6.0_17\ gibi olacaktır. (Kurduğunuz Java ortamıyla alakalı sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.)Java nereden öğrenilir?
Windows 8
- Ekranın sol alt köşesine sağ tıklayarak açılan menüden Denetim Masası’nı seçin.
- Denetim Masası görününce, Programlar’ı seçin.
- Programlar ve Özellikler öğesini seçin.
- Yüklü Java sürümleri listelenir.
Java ile programlamaya giriş nedir?
1995 yılından beri geliştirilen üst düzey bir programlama dilidir. Java ile masaüstü, mobil, web gibi alanlara program yazabilir. Platformdan bağımsız biçimde masaüstü uygulamaları çıkarabilirsiniz. Yani Windows işletim sisteminde yazdığınız java kodu Linux veya diğer işletim sistemlerinde de çalışacaktır.Java neden öğrenilir?
Yüksek Seviyeli Bir Dildir Yüksek seviyeli diller günlük konuşma diline en yakın olan dillerdir. Bunun için öğrenmesi orta ve düşük seviyeli dillere nazaran daha kolaydır. Java’nın en önemli özelliklerinde biri herhangi bir bilgisayar mimarisine bağlı olmadan bağımsız olarak çalışılabilen bir platform olmasıdır.
Java programı nedir ne işe yarar?
Java; geniş kullanım alanına sahip, sınıf tabanlı, nesne yönelimli olarak tanımlanan bir programlama dilidir. Java aynı zamanda uygulama geliştirme ve çalıştırma çalışmaları yapılan bir bilgi işlem platformudur. Java ayrıca son kullanıcının ücretsiz olarak indirerek kullanabileceği bir uygulama çalıştırma yazılımıdır.Java ile neler yapılabilir?
Yazılımı bir platformda yazmak ve diğer bir sanal platformda çalıştırmak. Web tarayıcısı ve erişilebilir Web hizmetleriyle çalışacak programlar yaratmak. Çevrimiçi forumlar, mağazalar, anketler, HTML formlarını işleme ve daha fazlası için sunucu tarafı uygulamaları geliştirme.