- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Java dili neden önemli?
Java’nın ön plana çıkmasını sağlayan en önemli özelliği, bilgisayar platformları için taşınabilir ve yüksek performansa sahip programların geliştirilmesini sağlamasıdır. Uygulamaların kolay yazılıp derlenebilmesi için Java basit bir işleyişe sahiptir.Java platformu neden bağımsızdır?
Java’nın platform bağımsız olabilmesinin nedeni doğrudan makine diline derlenmemesidir. Fakat bu Java’nın derlenmediği anlamına gelmez. Java kaynak kodları sadece Java Sanal Makinesinin-JSM (Java Virtual Machine-JVM) yorumlayabileceği bitkodlarına (bytecode) derlenirler. Bitkodları işlemci seçmezler.Java nesneler nedir?
Aslında nesneler sınıflardan oluşmaktadır. Java’da bir sınıfı class anahtar kelimesini kullanarak tanımlayabiliriz. Sınıf; Nesnelerin özelliklerini ve işlevlerini tanımlayan bir şablondur. Nesne; Çevremizde gördüğümüz özellikleri ve işlevleri olan her şeyi nesne olarak tanımlayabiliriz.
Javanın platform bağımsız ve taşınabilir olması ne demektir?
Java’nın Platform Bağımsız olması şu anlama geliyor. Bir kere yaz her yerde çalışsın mantığı var. Çünkü C,C# gibi diller makinenin işletim sisteminde derlendiği için platform bağımlıdır. Fakat Java JVM(Java Virtual Machine) üzerinden çalışır.Java nasıl bir program?
Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış açık kaynak kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (yorumlanan – interpreted) bir dildir.Java hatası nasıl düzeltilir?
Tarayıcıda Java’yı, Java Denetim Masası yoluyla etkinleştirin.
- Java Denetim Masası’nda Güvenlik sekmesine tıklayın.
- Java içeriğini tarayıcıda etkinleştir seçeneğini belirleyin.
- Değişiklikleri kaydetmek için Uygula’ya ve Tamam’a tıklayın.
- Değişiklikleri geçerli kılmak için tarayıcıyı yeniden başlatın. Güvenlik.