AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Java Break Continue nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.747
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Java Break Continue nedir?​

Break komutu ile döngüyü kırıp sonlandırırken continue komutu ise sadece koşulun sağlandığı adımı atlar ve devam eder. Yani bir sonsuz döngü continue kotumutu ile durdurulamaz.

Sonsuz döngüye girmiş bir program nasıl sonlandırılır?​

Sonsuz döngüye girmiş bir program nasıl sonlandırılır?
Zaman paylaşımlı eski işletim sistemlerinde sonsuz döngüler tüm sistemin kilitlenmesine sebep oluyordu. Günümüzdeki yaygın olan ve öncelikli çoklugörev modelini kullanan sistemlerde ise bu döngüler tüm işlemci zamanını harcasa da kullanıcı tarafından sonlandırılabilir.

Break ve continue nedir?​

Break ve continue nedir?
Break ve Continue’nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue’nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break’te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç’ı olmasına rağmen döngü biter.

Continue komutu ne işe yarar?​

Continue komutu ile döngünün bir adımını atlayarak sonraki adımına geçme işlemini yapabiliriz.

Döngüleri sonlandırmak için hangi komut kullanılır?​

Döngüleri sonlandırmak için hangi komut kullanılır?
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.

Break neden kullanılır?​

Break neden kullanılır?
Break komutu döngüyü kırmak için yani döngüden çıkmak için kullanılan komut’tur. Break komutu belirlenen koşulda istenilen yerden döngüden çıkmak istenildiğinde için yani döngünün akışını değiştirmek için kullanılır. Break komutu akış denetimleri ve döngüler ile birlikte kullanılmaktadır.
Break ne zaman kullanılır?​

Continue nasıl çalışır?​

Continue nasıl çalışır?
Break ve Continue döngülerde çok sık kullandığımız iki keyword olup döngü akışını kontrol ederek işimizi kolaylaştırmaktadırlar. Break ve Continue’nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue’nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür.
 
Java'da `break` ve `continue` ifadeleri döngülerde kontrol akışını değiştirmek için kullanılan komutlardır. İşlevleri şu şekildedir:

- **Break:** Bir döngü içerisinde `break` ifadesi kullanıldığında, o döngü anında sona erer ve döngüden çıkılır. Yani döngü koşulu daha fazla çalıştırılmaz.

- **Continue:** Bir döngü içerisinde `continue` ifadesi kullanıldığında, o adımdan sonraki adımlar atlanır ve döngünün bir sonraki adımına geçilir. Yani döngü devam eder ama o adımın işlemleri atlanmış olur.

Sonsuz bir döngüye giren bir programı sonlandırmak için genellikle programın manuel olarak durdurulması gerekmektedir. Bu durumda programın çalıştığı platforma ve geliştirme ortamına göre farklı yöntemler kullanılabilir. Örneğin, çoğu geliştirme ortamında sonsuz döngüyü kırmak için genellikle bir durdurma veya kesme tuşu kombinasyonu (örneğin `Ctrl + C`) kullanılabilir.

Döngüleri tamamen sonlandırmak için `break` komutu kullanılırken, döngü akışını sadece bir adım atlayarak devam ettirmek için `continue` komutu tercih edilir. Bu ifadeler programlayıcıya döngülerin akışını ve kontrolünü sağlamada büyük esneklik sağlarlar.
 
Geri
Üst