Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Japonca Watashi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Japonca Watashi ne demek?​

Benim adım …’-dır. 私は です。 Watashi wa …

Japonca Nande ne demek?​

japoncadaki en güzel kelimelerden biri olabilir. japonca “nani (ne)” ile kapışır memes aleminde.
türkçedeki “-dır”, “-dir” ekine benzer anlam taşısa da tam karşılığı yoktur, bu yüzden kavraması zor olabilir. mesela bazı fiiller japoncada isimleştirilip kullanıldığından sonuna desu eklenir. örnek vermek gerekirse: kotoshi nihon ni ikitai desu. (bu yıl japonya’ya gitmek istiyorum.)
Sessha nedir?
jp. modası geçmiş (archaic) bir zamir. “ben” zamiri yerine kullanılıyor ve “bu beceriksiz kulunuz” anlamına geliyor. zamanında samurai’lar tarafından sıkça kullanılmıştır.
Nani Japonca ne demek?
Japoncada bir soru sorarken ve cümle başlatırken, nani sözcüğü kullanılır. Bu sözcük ‘ne’ anlamına gelmektedir. Yani herhangi bir durumu, nesneyi ya da olayı sorarken, ‘ne’ anlamı üzerinden değerlendirilir. Japonca ile ilgili herhangi bir durum söz konusu olduğunda bu anlamı üzerinden kullanılabilir.

Nande Kore wa ne demek?​

(bkz: nanda) (bkz: nanda kore) (bkz: nanda kore wa) vurguya gore bu ne? bu nedir? bu ne be? anlamlarına gelir.

Desu ka ne demek?​

“öyle mi?” (yani retorik bir “öyle mi?”, ki zaten türkçe’deki “öyle mi? “ler de retorik. hafif gereksiz bir açıklama oldu.) japonların çok sık kullandığı, japonca kursundan sonra benim de ağzıma yapışan retorik soru kalıbı. taksiciye filan “ah so desu ka” demeye başladım allahım sonumu hayır eyle.
japonca’daki yetmis cesit “ben” deme seklinden en kibar olani. dil kurslarinda, bu cocuk yarin obur gun bizim oralara giderse bi saygisizlik edip bizi rezil etmesin deyu sadece bunu ogretirler ilk basta uzun sure. watashi, atashi , boku , ore gibi farklı şekillerde de kullanılabilir.
OMAE ne demek?
Birine seslenirken kullanılır. 2. お前 – Omae – Sen. Sadece yakın arkadaşlarınıza karşı kullanın. Kaba bir ifadedir.

Geri