Japon semsiyesi soguga dayanikli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Japon şemsiyesi soğuğa dayanıklı mı?​

Sap ucunda yaprakçıklar şemsiye gibi bir arada gelişir. Japon şemsiyesinin kış soğuklarına dayanıklılığı -12C dereceye kadardır. Kışın don olaylarında yaprakları bozulsa bile ilkbaharda yeniden yeşerir.

Şemsiye çiçeği neden sararır?​

Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.
Japon şemsiyesi çiçek açar mı?
Genel olarak bu bilgiler doğrultusunda Japon şemsiyesi bakımı yapılırsa, uzun yıllar dayanıklı çiçek yetiştirebilirsiniz. Japon şemsiyesi çiçeği anlamı, bitkinin görünümünün şemsiyeye benzemesinden kaynaklanmaktadır.
Japon şemsiyesi çiçeği nasıl dikilir?
Japon şemsiyesi çiçeği dal dal olan yapısından dolayı en kolay kökten ayırma yöntemi ile çoğaltılabilir. Saksı dibinden çıkan yavru kökleri ana gövdeye zarar vermeden alarak bir su içerisinde 3 gün bekletip iyi bir toprak ile yeni saksıya dikebilirsiniz.

Japon Şemsiyesi çiçeğinin bakımı nasıl olur?​

Japon şemsiyesi çiçeği haftada yaz aylarında 2 defa kış aylarında ise 1 defa sulayarak bakımı yapılması gerekir. Özellikle saksının üst kısmından hafif bir şekilde sulanması gerekir. Mutlaka bol ışık alan bir bölgeye yerleştirilmesi gerekir. Aynı zamanda bulunduğu ortam 14 ya da 15 derecenin altına düşmemelidir.

Madagaskar Dragon ağacı nasıl bakılır?​

Dracena Marginata çiçeği yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında da haftada bir kere olacak şekilde saksının üzerinden sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinizi gün olarak pazartesi ve perşembe gününden yana kullanabilirsiniz, kışın sulama tekniğinizde ise pazartesi günlerini seçebilirsiniz.
Japon çiçeği nasıl dikilir?
Japon Gülü Hangi Ayda Dikilir?
- Japon gülü çiçeğini tohumdan yetiştirmek ve çoğaltmak için en ideal zaman sonbahar aylarıdır.
- Ekme işlemi için öncelikle saksıyı 3’te 2 oranında toprak ile doldurup tohumları 3 cm arayla yerleştirin.
- Dilediğiniz sayıda tohum yerleştirebilirsiniz.
Japon gülü çiçeği nasıl budanır?
Budama işleminde ana gövdeyi 3’te 1, yan dalları ise yarı yarıya kısaltmalısınız. Dilerseniz ilkbaharda saksı ve toprak değişimi yaparken uzayan yaprakları 2 yaprak kalacak şekilde kısaltabilirsiniz. Saksıda yetiştirilen Japon gülüne bir de kök budama yapılmalıdır.
 
Geri
Üst