AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Japon salatasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Japon salatası nasıl yapılır?​

Kişniş, kuru soğan, taze soğan ve kırmızı biberi ince ince kıyın. Yosunu süzün duruladıktan sonra salata kasesine alın. Doğradığınız diğer malzemeleri de yosuna ilave edin. Susam, susam yağı, limon suyu, biber sosu, tuz ve karabiberi ilave edin.

Japon salatası ne tür salata çeşididir?​

Göbek salata ister yapraklarından ayrılmış olarak, isterse çeyrek parçalar halinde salata tabağına yerleştirilir. Üzerine domates, portakal, ananas, elma dilimleri yerleştirilir, sosuyla servis yapılır. 6,143,749,696 defa bakıldı. Japon Salatası tarifi, Japon Yemekleri bölümüne ait bir tariftir.
Wakame salad nedir?
Japon mutfağıyla özdeşleşen wakame salatası, yenilebilir yosun ile hazırlanır. Diğer salatalara göre daha tatlı bir tadı vardır. Kalori değeri düşüktür. Wakame, salata ve çorba yapımında kullanılan özel bir yosundur.

Çin salatası nasıl yapılır?​

Pirincin üzerine doğranmış kırmızı biber, kornişon turşu, 6 yemek kaşığı konserve mısır, yarım su bardağı haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Doğranmış dereotunu ve soğanları da koyun. Son olarak çin salatasının üzerine damak tadınıza göre tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip, güzelce karıştırın.

Kore salatası nasıl yapılır?​

Kore Usulü Baharatlı Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatalıklarınızı yıkayın ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.
- Sosu için susam hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Sosu ekledikten sonra karıştırın ve son olarak susamı ekleyin tekrar karıştırıp üzerini kapatıp 30 dakika dolapta bekletin.
Wakame nasıl yapılır?
yapılışı
- 1Kurutulmuş deniz yosunlarını önce yıkayın, ardından küçük bir kasede 10 dakika kadar suda bekletin. Daha sonra suyunu iyice süzün ve ince ince kesip, bir kenarda bekletin.
- 2Salatalıkları uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.
- 3Geniş bir kasede tuz, pirinç sirkesi ve şekeri, şeker eriyene dek çırparak karıştırın.
Wakame’nin bilimsel adı Undaria pinnatifida olan Alariaceae familyasına ait yenilebilir bir deniz yosunudur. Kendine has tatlı ve güçlü bir tada sahip olan ince yapılı yosun, koyu yeşil renklidir ve kendine has dokusu vardır. Bir tür kahverengi algdir ancak işlendiğinde yeşile dönmektedir.
Salatalık, 80 santimetre uzunluğa ve 21 kilogram ağırlığa ulaştı. “Dev” salatalığı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Kore usulü havuç salatası nasıl yapılır?
Havuçlar ince uzun olucak şekilde rendeden geçirilir Tavaya sıvı yağ dökülür ine doğranmış soğanlar kızartılır. Yanmayacak şekilde havuçlara tuz, kara biber, kinzi tohumu tozu veya tohumu ve sarmısak ezilip eklenir karıştırılır. Üzerine kavrulmuş yağla soğan dökülür dolapta 2 saat dinlendikten sona yenilir.

Kore havuç salatası nasıl yapılır?​

Havuçlar yumuşayacak ve suyunu bırakacak , ardından sarımsağı rendeleyelim. Karabiber ve toz kırmızı biber ile beraber havuca ekleyelim. Karıştırıp sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırın 2 saat dinlendirin. Bu şekilde buzdolabında 10 gün içinde tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst