AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Japon Poligonumu kok ekstresi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Japon Poligonumu kök ekstresi ne işe yarar?​

Japon Poligonumu (Polygonum cuspidatum) kök ekstresi P resveratrol içerir. Resveratrol bir fitoaleksindir, yani bitkilerin bakteri ve funguslara karşı savunma için ürettiği bir enzimdir.

Polygonum Cuspidatum ne işe yarar?​

Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen resveratrol miktarı oldukça yüksek düzeyde olan ekstrakt Çin ve Japonyada “kojo-kon” adıyla bilinen geleneksel bir ilaç olarak; alerji, cilt hastalıkları, hipertansiyon ve damar tıkanıklığı gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Resveratrol ne zaman kullanılmalı?​

Resveratrol ne zaman kullanılmalı?
· Resveratrolün cinsel hormonları arttırdığını da söyleyebiliriz. · Sivilcelerin tedavisinde de kullanılmaktadır. · Resveratrol, özellikle de sabah tüketildiğinde, kişilerin gün içinde daha da enerjik olmasını sağlamaktadır.

Resveratrol ne kadar süre kullanılmalı?​

Resveratrol ne kadar süre kullanılmalı?
Oral olarak alınan saf resveratrol dozu 150-500 mg/gün arasında değişmiştir. Bilim adamları, kilo kaybını araştırmak ve aralıklı oruç tutmanın uzun ömürlü etkilerini taklit etmek için, en az 30 gün boyunca 150 mg/gün resveratrol kullanmışlardır.

Japon Madımağı nerede yetişir?​

Japanese knotweed”in bilimsel adı “polygonum cuspidatum” olup Japonya, Çin ve Kore gibi Doğu Asya ülkelerinin doğal bitkisel örtüsünde yaygın olarak bulunmaktadır. Kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir. Ülkemizde “çobandeğneği” ve “madımak” olarak bilinen bitkiler ile aynı familyadandır.

Armin Resverol şurup kaç yaş için?​

Uzmanlar tarafından Resverol tablet ya da şurup ürünlerini 11 yaşının altındaki çocukların tüketmemesi önerilir.

Resveratrol serum ne zaman kullanılır?​

Resveratrol serum ne zaman kullanılır?
Yine serinin diğer serumlarında olduğu gibi, bu serumu da sabah rutininde kullanmanı öneriyoruz. 4 ila 5 damla kadar avucuna alacağın ürünü temiz yüz, boyun ve dekolte bölgene uygulayarak kırışıklık karşıtı antioksidan bakımını tamamlayabilirsin.

Resverol kilo aldırır mı?​

Resverol kilo aldırır mı?
Gençleştirdiği öne sürülen resveratrol maddesinin primatlarda kilo alımını da azaltabildiği belirlendi, üzüm, yer fıstığı, dut, yaban mersini gibi besinlerde bulunan “doğal ilaç” resveratrolün ilk kez lemurlerde kilo alımını azalttığını gösterdi.

Japon Poligonumu kök ekstresi, içerdiği resveratrol sayesinde birçok fayda sağlayabilir. Resveratrol, bitkilerin savunma mekanizması olarak ürettikleri bir enzimdir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen bu ekstrakt, geleneksel Çin ve Japon tıbbında "kojo-kon" olarak bilinir ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Resveratrolün faydaları arasında alerji, cilt hastalıkları, hipertansiyon, damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olma potansiyeli bulunmaktadır. Ayrıca resveratrol, cinsel hormonları artırabilir, sivilcelerin tedavisinde kullanılabilir ve gün içinde enerjik olmanıza yardımcı olabilir.

Resveratrol genellikle günlük olarak kullanılmaktadır. Oral yoldan alınan saf resveratrol dozu genellikle 150-500 mg/gün arasında değişmektedir. Bazı araştırmalar, kilo kaybını desteklemek veya uzun ömürlü etkileri taklit etmek amacıyla 30 gün boyunca 150 mg/gün resveratrol kullanımını incelemiştir.

Japon Madımağı ya da Polygonum cuspidatum bitkisi, Japonya, Çin ve Kore gibi Doğu Asya ülkelerinde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Türkiye'de ise "çoban değneği" ve "madımak" olarak da bilinen bitkilerle aynı familyaya aittir.

Resverol tablet veya şurup ürünleri genellikle 11 yaşın altındaki çocuklar için önerilmez. Uzmanlar tarafından belirtilen bu yaş sınırına dikkat etmek önemlidir.

Resveratrol serumu genellikle sabah rutininin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Temiz yüz, boyun ve dekolte bölgesine 4 ila 5 damla kadar serum uygulanarak kırışıklık karşıtı antioksidan bakım tamamlanabilir.

Resverolün kilo aldırıp aldırmadığı konusunda yapılan araştırmalar bulunmaktadır. Bazı veriler, resveratrolün primatlarda kilo alımını azaltabileceğini göstermektedir; ancak bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. Sonuç olarak, resveratrolün kilo kontrolü üzerinde nasıl bir etkisi olabileceği konusunda net bir kanıt bulunmamaktadır.

Geri