AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Japon baligi dropsy nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.660
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Japon balığı dropsy nedir?​

DROPSY ( ŞİŞKİNLİK HASTALIĞI ) Özde bir semptomdur. Çeşitli nedenlerle balığın şişmesini tanımlamak için kullanılmıştır. Vücut yanlardan şişer, balığın görünümü önden çam kozalağını andırır.

Balıklar albino olur mu?​

Hayatlarında besledikleri balıklar dubaosi wassa l144 vatoz albino kipili cihimbi çünkü bunlar para ediyor. Balıklara renkleri pigmentler verir. Bu pigmentlerin oluşmasında proteinler, enzimler rol alır. Bunların bilgisini taşıyan genlerde mutasyon olunca balıklarda albinoluk görülür.

Bloat hastalığı nedir?​

Bloat hastalığı nedir?
Bloat daha çok mide bölgesinde ve yemek borusunda oluşan bir enfeksiyon olduğundan farklı nedenler de bir balığı hasta edebilir. Bloat’a yatkın olan balıkların sindirim sistemi etçil beslenen türlere göre daha uzundur. Yani mide borusu ve bağırsaklar olması gerekenden daha uzundur.

Çok yemden balık ölür mü?​

Çok yemden balık ölür mü?
Balıklarınızı, petshoplarda satılan palet veya granül yemlerle besleyebilirsiniz. Bu yemler, balıklar için özel üretilmiştir. Günde iki kez bu yemden verebilirsiniz. Bu balıklarda doyma güdüsü olmadığından, fazla yem vermek balığın sindirim sisteminin bozularak ölmesine neden olur.

Japon balıklarının midesi var mı?​

Japon balıklarının beslenmesi için özel yemler üretilmiştir. Mide organı bulunmayan bu balık türünün doyma hissiyatları da yoktur.

Tropheus için akvaryum nasıl olmalı?​

Akvaryum ölçülerinizde iki uca iki bölge yeterli. Arasına hiçbir kaya koymayın. Balıklarınızı cinsiyetler kesinleşince (7-8 cm boya geldiklerinde) 2 ya da 3 erkek ve en az 10 dişi olacak şekilde ayırmanızı tavsiye ederim.

Bloat hastalığı bulaşıcı mı?​

Bloat hastalığı bulaşıcı mı?
Bloat bulaşıcıdır. Doğasındaki her tropheus bloat dır. Başlama nedeni ise çoğunlukla stresten kaynaklanır.

Beta Balığı kabızlık nasıl geçer?​

Beta Balığı kabızlık nasıl geçer?
Haşlanmış olarak ıspanak ve bezelye verebilirsiniz. Cevap gelmeyince kıvırcığın en içteki taze yaprağını minik minik bölüp verdim yediler bakalım sonuç alacak mıyım olmazsa yarın ıspanak veririm. Bir süre aç bırakın balığı.
Japon balıkları neden suyun dibinde hareketsiz durur?​
Japon balıklarının çoğu sağlıklılarsa akvaryumun her yerinde yüzebilirler. Bu nedenle, akvaryumun dibinde veya köşede uyuşuk bir şekilde olması, genellikle balığınızın kendini iyi hissetmediğinin bir göstergesidir.
Balıklar su yüzeyine neden çıkar?​
Dolayısıyla nefessiz kalmamak için özel yöntemlerle ayak uydurmuşlar. Birçoğu ev akvaryumları için de satılan bazı türler, “su yüzeyinden soluma” yapıyor ve akvaryumun yüzeyine çıkıp, havaya maruz kalmış ve bu yüzden daha çok oksijen içeren suyu kullanıyor. Bazıları ise sudan başlarını çıkarıp hava soluyor.

Balıklar cok yerse ne olur?​

Balıklar cok yerse ne olur?
Tabiki verdiğiniz yemler kuru olduğu için onlar balık içinde ıslaklığı emince şişiyorlar büyüyorlar ve aşırı yemleme çok abartılırsa balıkları öldürebiliyor kabızlık yapıyor. Sabah akşam balıkları beslemek yeterlidir. Yenmeyen fazla yemler suyu bozar su kalitesini düşürür.

Balığa fazla yem verilirse ne olur?​

Balığa fazla yem verilirse ne olur?
Fazla yem verilirse balıklar yemleri yüzeyde yiyemeden dibe düşer ve böylece yere düşen yemleri bulmaları zorlaşır veya yemler bazı cisimlerin arasına girer.Orda durur ve bozulur üstünde bakteri mantar hibi canlılar ürer ve oradanda balığa hastalık olarak bulaşır.Bu yüzden dip çekimini aksatmamalıyız.İyi geceler.
 
Japon balığı dropsy nedir konusunda bilgi vermek isterim. Dropsy, balığın yanlardan şişmesiyle ortaya çıkan bir semptomdur. Balığın vücudu genellikle çam kozalağını andırır bir görünüme sahip olur. Bu durum çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve bir hastalık belirtisi olabilir.

Balıklar albino olabilir mi sorusuna cevap olarak, evet, balıklar albino olabilir. Balıkların renklerini pigmentler belirler ve bu pigmentlerin oluşmasında proteinler ve enzimler rol oynar. Genlerde meydana gelen mutasyonlar sonucunda balıklarda albinoluk görülebilir.

Bloat hastalığı ise genellikle mide bölgesinde ve yemek borusunda meydana gelen bir enfeksiyondur. Balıklarda bloat hastalığına yatkınlık bazı türlere göre değişebilir. Sindirim sistemi uzun olan balıklar daha yatkındır ve mide borusu ile bağırsaklar normalden daha uzun olabilir.

Çok yemden balık ölür mü sorusuna cevaben, evet, fazla yem vermek balıkların sindirim sisteminin bozulmasına ve ölmesine neden olabilir. Balıkların doyma güdüsü olmadığından, belirli ölçülerde yem vermek önemlidir. Günde iki kez önerilen yem miktarını vermeye dikkat etmek gerekir.

Japon balıklarının midesi olmadığı için doyma hissiyatları da yoktur. Beslenme için özel yemler üretilmiştir ve balıkların doğru beslenmeleri önemlidir.

Tropheus için uygun akvaryum koşulları hakkında bilgi vermek isterim. Akvaryumunuzda uygun bölme ve kaya düzenlemeleri yaparak balıkların rahat etmelerini sağlayabilirsiniz. Cinsiyetler kesinleştiğinde uygun oranlarda erkek ve dişi balıkların bir arada tutulması tavsiye edilir.

Sorularınızı detaylı bir şekilde yanıtlamaya çalıştım. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst