AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jane hangi ulkenin ismi?

Editör

Yeni Üye

Jane hangi ülkenin ismi?​

aynı zamanda türkçede yazıldığı gibi okunan bir çerkes ismi.

Sijan ne demek?​

çerkezce “prensesimiz” anlamına gelen bir kız ismi. çerkesce di bizim anlamında kullanılır, jan da kraliçe demektir, bu durumda dijan bizim kraliçemiz anlamına gelmektedir.

Cerkezce Maze ne demek?​

Cerkezce Maze ne demek?
çerkesce bir kız ismi. manası; ay.

Eduard ne demek?​

Edward, İngilizce doğum adıdır. Anglosakson Éadweard formundan türemiştir, ead “Zenginlik”, “Müreffeh” ya da “Servet” ve weard “Muhafız” ya da “Koruyucu” parçalarının bir araya gelmesinden oluşmuştur.

Çerkezce Kraliçe ne demek?​

Janset Çerkez’ce bir kelimedir ve ‘KRALİÇE’ anlamına gelir.Yani benim adımın anlamı kraliçe.

Sinef ne demek?​

Sinef ne demek?
çerkezce, gözümün nuru demektir. kız ismi olarak kullanılır.

Çerkezce kral ne demek?​

en klasik hollandali ismi. bizdeki aliye ahmete, amerikada’ki john’a denk geliyo heralde. çerkez dilinde “kral” anlamına gelen kelime.

Çerkes Marise ne demek?​

Bu ismin bazı türevleri Marrisa, Marisa veya Merissa’dır. Latince “deniz” anlamına gelen Maris kelimesinden türetilmiştir. Bazen Meryem Ana ile ilgili “küçük Meryem” anlamına da gelir. Çerkes mitolojisinde ise arıların tanrıçası demektir.

Adigece Sevgilim ne demek?​

Adigece Sevgilim ne demek?
cerkesce canım,bi tanem,hayatım anlamına geldiğini ve de daha derin manalarının olduğu hatmettiğim kelime.ayrıca bir bayan ismi. sıpse olarak da bilinen çerkes ismi. çerkezcede canım, hayatım, bitanem.

Çerkezce DAHE ne demek?​

dexe kelimesinden turemistir. anlaminda dexeye gore biraz daha ustunluk vardir. ayni kokten gelen dexedide guzeller guzeli manalsina yakin bir manaya gelmektedir. dâxe. adıgece güzel.

Çerkez dilinde seni seviyorum ne demek?​

Se ş’ü wuselheğu.

Çerkezce Sinef ne demek?​

Çerkezce Sinef ne demek?

Çerkezce Cale ne demek?​

çerkezce delikanlı, genç erkek anlamında sözcük.

Çerkezce ayıp ne demek?​

türklerde ayıp neyse çerkeslerde de haynap odur.

Çerkezce Haynape ne demek?​

Çerkezce Haynape ne demek?
çerkeslerde “çok ayıp” olan eylem ve edimleri ifade etmek için kullanılan terim.

Jane, aynı zamanda Türkçede yazıldığı gibi okunan bir Çerkes ismidir. Çerkes dilinde "prensesimiz" anlamına gelen kız ismi olan "Sijan" ise "di" bizim anlamında kullanılır, "jan" da kraliçe demektir. Bu durumda "dijan" bizim kraliçemiz anlamına gelmektedir. Çerkesce bir kız ismi olan "Maze" ise "ay" anlamına gelmektedir.

"Edward" İngilizce bir doğum adı olup, Anglosakson Éadweard formundan türemiştir. "Ead" zenginlik, müreffeh ya da servet anlamına gelirken, "weard" muhafız ya da koruyucu anlamına gelmektedir.

"Çerkezce Kraliçe" kelimesi ise "Janset" olarak geçer ve "kraliçe" anlamına gelir. "Sinef" Çerkesce'de "gözümün nuru" anlamına gelir ve kız ismi olarak kullanılır. "Çerkezce kral" ise Çerkes dilinde "kral" anlamına gelen bir kelimedir.

"Çerkes Marise" isminin bazı türevleri "Marrisa," "Marisa" veya "Merissa" olarak geçer. Latince "deniz" anlamına gelen "Maris" kelimesinden türetilmiştir. Bazı durumlarda ise "Meryem Ana" ile ilgili "küçük Meryem" anlamına gelir. Çerkes mitolojisinde ise arıların tanrıçası demektir.

"Adigece Sevgilim" kelimesi, Adigece'de "canım," "bi tanem," "hayatım" anlamına geldiğini ve daha derin manalarının olduğu belirtilen bir kelimedir. Ayrıca bir bayan ismi olarak kullanılan bu kelime, "sıpse" olarak da bilinir ve Çerkes dilinde "canım," "hayatım," "bitanem" gibi anlamlara gelir.

"Çerkezce DAHE," "dexe" kelimesinden türetilmiştir ve "daxe" kelimesine göre biraz daha üstünlük anlamına gelir. "Dexed" kelimesi de güzeller güzeli anlamına yakın bir manaya gelmektedir. Adıgece'de ise "güzel" demektir.

"Çerkez dilinde seni seviyorum" demek için "Se ş’ü wuselheğu" ifadesi kullanılırken, "Cale" Çerkesce'de "delikanlı," "genç erkek" anlamına gelmektedir. "Ayıp" kelimesi Türklerde neyse, Çerkeslerde de "haynap" anlamına gelirken, "Haynape" ise Çerkeslerde "çok ayıp" olan eylem ve edimleri ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

Geri