Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Jandarmayi nereye sikayet edebilirim?

Editör

Yeni Üye

Jandarmayı nereye şikâyet edebilirim?​

Vatandaşların ihbar, şikâyet, müracaat ve yardım taleplerini Jandarma birimlerine en kısa zamanda ulaştırabilmelerini temin edebilmek amacıyla kurulan üç rakamlı özel telefon hattıdır.

Sözleşmeli er eğitime Ne Zaman Alınacak 2021?​

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti; a. 08 Şubat-22 Mart 2021 tarihleri arasında Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA yerleşkesinde, b. 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA yerleşkesinde icra edilecektir.

Muvazzaf Astsubay Kkpersonel nedir?​

Muvazzaf Astsubay Kkpersonel nedir?
Muvazzaf Astsubay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az iki yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın ve erkeklerden istihdam edilen astsubaylardır.

Jandarma karakolu nereye şikayet edebilirim?​

Jandarma karakolu nereye şikayet edebilirim?
AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, vatandaşlar ile kurumlar, herhangi bir kolluk görevlisiyle ilgili şikayet ya da ihbarlarını, dilekçeyle valilik ve kaymakamlıklara ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) “cimer.gov.tr” ve komisyonun “kollukgozetim.gov.tr” internet …

Jandarma hangi durumda yardıma gelir?​

Bir suçun işleneceğinden şüpheniz varsa, şüpheli bir şey duyuyor veya görüyorsanız, 156 Jandarma İmdat Telefonunu arayabilirsiniz.

Subay Alımı 2021 Ne Zaman?​

Türk Silahlı Kuvvetleri subay alımı ilk kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci çağrı 22 Nisan 2021 tarihinde yapılacak ve bu adayların kayıt işlemleri 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında, 08:30-17:00 saatleri içerisinde, 5’inci maddede belirtilen yerlerde yapılacaktır.

Muvazzaf astsubay ne iş yapar?​

Muvazzaf astsubay ne iş yapar?
Muvazzaf astsubay, toplum düzenini sağlamaya çalışmaktadır. Güvenliği bozacak durumlara karşı mücadele etmekte ve tedbir almaktadır. Savaş durumları meydana geldiğinde ise orduya katılıp ordu emrinde çalışmakla mükellef olan personeldir.

Muvazzaf astsubay DZ Bilgi Teknolojisi Nedir?​

Muvazzaf astsubay DZ Bilgi Teknolojisi Nedir?
Tanımı: Gemilerde ve kara birliklerinde bulunan haberleşme cihazlarını ve buna bağlı sistemleri kullanan, birlik dahilindeki bilgi sistem ve cihazların bakım, birinci kademe onarım görevlerini yapan astsubaylara Bilgi Teknolojileri Astsubayı denir.
Jandarma imdat numarası nedir?​
İtfaiye 110 | Polis İmdat 155 | Acil Servis 112
Alo Trafik 154 | Alo Doktor 113 | Elektrik Arıza 186
Jandarma İmdat 156 | Alo Zabıta 153 | Gaz Arıza 187
Zehir Danışma 114 | Sağlık Danışma 184 | Alo Sahil Güvenlik 158
Jandarma neye bakar?​
Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren, silahlı genel kolluk kuvvetidir. Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlıdır.

Jandarma polis mi asker mi?​

Jandarma polis mi asker mi?
Mahkemenin verdiği kararda; “2803 sayılı kanunun 13 maddesine göre; mali hakların Diğer kuvvet komutanlığındaki Astsubaylar gibi aldığı için Askerdir.

Jandarmayı nereye şikayet edebileceğiniz konusunda doğru bilgiyi paylaşayım.

Jandarma ile ilgili herhangi bir şikayetinizi ya da ihbarınızı dilekçe ile valilik veya kaymakamlıklara iletebileceğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) resmi internet sitesi olan cimer.gov.tr üzerinden de iletebilirsiniz. Ayrıca, kolluk gözetim komisyonunun resmi internet sitesi olan kollukgozetim.gov.tr üzerinden de şikayet ve ihbarlarınızı iletebilirsiniz. Bu platformlar üzerinden yapacağınız bildirimler ilgili mercilerce titizlikle değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır.

Jandarma karakolu hakkında şikayet ya da ihbarınız varsa, yukarıda belirttiğim yolları kullanarak bu konuda başvuruda bulunabilirsiniz. Unutmayın ki jandarma, kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması gibi önemli görevleri yerine getiren bir kurumdur, bu nedenle şikayet ve ihbarlarınızın dikkate alınacağından emin olabilirsiniz.

Eğer konu hakkında daha fazla detaylı bilgi ya da yardım talebiniz varsa da sorularınızı paylaşmaktan çekinmeyin, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri