AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Jandarma hangi durumlarda silah kullanabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Jandarma hangi durumlarda silah kullanabilir?​

Ateşli silahla saldırıda bulunan veya saldırıda bulunma tehdidini ortaya koyan kişiye karşı polis ve jandarma; öldürmek için değil, tehlike haline son vermek veya yakalamak için silah kullanabilir.

Meskun mahalde ateş etmenin cezası nedir?​

“Meskûn mahalde silâh atmak” suçu, Türk Ceza Kanununun “Kabahatler” başlıklı üçüncü kitabının 551 inci maddesinde yeralmakta ve bu suçu işleyenlerin elli liraya kadar hafif para cezası ile vak’anın şiddetine göre otuz güne kadar hafif hapis cezasına mahkûm olacakları hükme bağlanmaktadır.
Meskun mahal nedir TCK?
Kişilerin toplu halde yaşadıkları ve su, elektrik, yol ve kanalizasyon gibi hizmetleri aldıkları alana verilen addır. Yerleşim yeninin 500 metre çevresi de meskun mahal olarak kabul edilmektedir. Konuttan başlayarak, mesken, mezra, köy kasaba, ilçe, il gibi sınırların büyümesi durumudur.

170 madde nedir?​

(1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan, Kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. …

Meskun mahal nereleri kapsar?​

İnsanların sürekli veya geçici şekilde yaşadığı; il, ilçe, kasaba, köy ve mezra gibi yerleşim birimlerinde su, elektrik, yol, atık yönetimi, enerji ve kanalizasyon gibi ortak kamu hizmetlerinden yaralandıkları yaşam alanlarına meskun mahal adı verilir.
Silah sıkmanın cezası nedir?
kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Meskun; Arapça kökenli bir kelimedir ve sözlük anlamı olarak “içinde oturulan, ikamet edilen” demektir. Meskun mahal ise insanların sürekli ya da geçici şekilde yaşadığı yaşam alanlarını ifade eder. Meskun mahaller; il, ilçe, kasaba, köy ve mezra gibi yerleşim birimleri olabilir.
 
Geri
Üst