AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

JAA lisansi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

JAA lisansı nedir?​

JAR-FCL, JAA üyesi ülkelerde verilen pilot ve bazı diğer uçucu lisanslarını tanımlamakta kullanılan bir terimdir. JAR-FCL kısaltması İngilizce Joint Aviation Requirements Flight Crew License (Müşterek Havacılık Gereksinimleri Uçuş Mürettebatı Lisansı) kavramının akronimidir.

EASA pilot Lisansı nasıl alınır?​

EASA pilot lisansına sahip olabilmek için pilotaj eğitiminin EASA üyesi olan ülkelereden birinde alınması gerekmektedir. Eğitimin tamamlanmısını müteakip ilgili sivil havacılık otoritesince yapılacak kontrol uçuşunda başarılı olunmalıdır.
JAA lisansı hangi ülkelerde gecerli?
FAA – Federal Aviation Admistration. Amerika’da verilen ATPL ticari pilot lisansıdır. FAA lisansı, dünyadaki birçok ülkede kabul görmektedir.
Türkiye JAA ya üye mi?
Türkiye 1996’da JAA üyeliği için aday olmuş, 2001 yılında tam üye olmuştu. JAA Avrupa coğrafyasında olan bütün ülkeleri üyesi olarak kabul ederken EASA, üyelik şartı için AB üyeliği koşulunu arıyor.

EASA belgesi nasıl alınır?​

EASA üyesi ülkeler için SHY 147’nin bir anlamı ve tanınırlığı olmayıp genelde teknik bir okul okumuş olmak yeterli görülüyor. Bu kişilerden EASA onaylı bir kurumdan modül sınavlarını vermeleri (3000 Euro civarı ücreti var) ve 3 yıl tecrübeyi belgelemeleri isteniyor.

EASA Türkiyede geçerli mi?​

JAA ( Joint Aviation Authorities ): Türkiye’de EASA lisansı geçerli olmaktadır. Ancak, EASA’ya sahip pilotun, Türkiye’de ki hava yolu şirketlerinde çalışabilmesi için Kontrol Uçuşlarını tamamlaması gerekir.
Türkiye ECAC a ne zaman üye oldu?
02.12.1988 ve 3504 sayılı Kanun uyarınca, Türkiye, 1 Mart 1989 tarihinde Teşkilata 10’uncu üye olarak katılmıştır. Örgütün kuruluş tarihçesi, I. Dünya savaşından sonra uluslararası işbirliğinin yeni bir anlayışa kavuştuğu 1919 yılında hava seyrüsefer emniyeti konusunda imzalanan ilk sözleşmeye kadar uzanmaktadır.
EASA teknisyen lisansı nasıl alınır?
EASA – European Aviation Safety Agency, Avrupa Birliği’nde geçerli olan lisans türüdür. Avrupa ülkelerinde pilot olmak isteyen öğrenciler, EASA lisansını almalıdır.
İzlanda ve Norveç, AB Komisyonu ile imzaladıkları anlaşma sayesinde geçtiğimiz aylarda EASA’ya tam üye olarak kabul edilmişlerdir. İsviçre, Bulgaristan ve Romanya da halen gözlemci statüde olup, 2007 yılı itibariyle tam üyeliğe kabul edilme yolundadır.
Türkiye ECAC a üye midir?
Türkiye Tekrar Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Koordinasyon Komitesi Üyeliğine Seçildi.. Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) Otuz Altıncı Genel Kurul Toplantısı 10-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde, Avrupa Parlamentosunda yapılmıştır.
Türkiye Eurocontrole üye mi?
Türkiye’nin Üyelik Durumu 02.12.1988 ve 3504 sayılı Kanun uyarınca, Türkiye, 1 Mart 1989 tarihinde Teşkilata 10’uncu üye olarak katılmıştır.

EASA ne iş yapar?​

The European Aviation Safety Agency (EASA), sivil havacılık için güvenlik ve çevre standartları yayınlamaktadır. Bu belgeler, ürünleri onaylar ve bir Avrupa yasal çerçevesi oluşturur.

Havacılık sertifikası ne işe yarar?​

Amacı: Önlisans ve lisans eğitimi gören öğrencilerin sivil havacılık sistemi, işleyişi, sektör ve işletmeler hakkında bilgi edinerek kariyer planlamalarında havacılık sektörünü değerlendirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
 
Geri
Üst