İzolatör nedir Doğalgaz?
İzolatörler, hava hattı iletkenlerini direkler üzerinde taşımaya ve/veya faz iletkenlerini topraktan yalıtmaya yararlar. Bir izolatör aşağıdaki temel özellikleri taşımalıdır: Elektriksel dayanımı iyi olmalıdır. İzolatör içerisinde bir delinme veya yüzeyden toprağa kaçak meydana gelmemelidir.İzolatör nedir kısa?
Enerji nakil hava hatlarında kullanılan iletkenlerin direklere tespitine yarayan, iletkenleri hem taşımaya hem de toprak ile diğer iletkenlere karşı izole etmeye yarayan şebeke malzemelerine izolatör denir.İzolatör nedir biyoloji?
İzolatör nedir biyoloji?Cevap:İzolatörler, ilaç endüstrisinde üretim partisinden seçilen numunelerde sterilite testini yapmak ya da çok özel ilaçların üretim hattı olarak kullanılmaktadır.
Mesnet izolatör ne ise yarar?
Mesnet izolatörleri, topraktan veya gerilim altında bulunan başka bir bölümden yalıtılmış olan enerjili bölümün, tespit edilmesinde kullanılır. Baraları, pano tabanına paralel veya düşey konumda olacak, gerekli sayıda mesnet izolatörleri kullanarak tespit etmelisiniz.VHD izolatör ne demek?
Bu tip izolatörler, orta gerilim dağıtım enerji nakil hatlarında iletkenin direğe tespitinde kullanılır. Bu grup izolatörler IEC-60383 de belirtilen B grubu “Pin Tipi Mesnet İzolatörleri”dir.İzolatör nedir kaç çeşittir?
İzolatör nedir kaç çeşittir?İzolatör çeşitleri: Direnci büyük olan sıcaklığa dayanan elektrik akımına direnç gösteren cam, porselen, silikon ve epoksi reçineden imal edilen elemanlara izolatör denir. Yapıldıkları malzemeye göre: Porselen izolatör. Silikon izolatör.
Buşing, bir tank gibi bir bölme içinden bir veya birkaç iletkenin geçmesini sağlayan ve bu iletkenleri bölmeden yalıtan bir düzendir.
Inşaatta izolatör nedir?
Inşaatta izolatör nedir?Deprem izolatörü olarak da adlandırılan sismik izolatör; yapılara gelen deprem kaynaklı etkileri azaltarak yapıların orta şiddetli depremlerdeki hasarının önlenmesi ve çok şiddetli depremlerdeki hasarının da çok küçük boyutlara indirilmesine yarayan araçlardır.