Izolasyon testi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Izolasyon testi nedir?​

İzolasyon testi, doğru akım geriliminin yalıtkan malzemeye uygulanmasının ardından bu malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesidir. Arkasından ölçülen akım ve gerilim uyarınca yalıtkan malzemenin direnç değeri hesaplanır.
Izolasyon Meğerleri nedir?
İzolasyon Megeri yüksek voltaj altında izolasyon ölçümü yapar. İzolasyon Megeri aşağıdaki testleri yapabilmektedir. İzolasyon Megeri güç ve dağıtım Trafolarının izolasyon testlerini yapabilmektedir. İzolasyon Megeri motorların ve genaratörlerin izalasyon testlerini yapabilmektedir.
Izolasyon test cihazının genel adı nedir?
İzolasyon Test Cihazı Nedir? İzolasyon Test Cihazları, yalıtkanlık direncini ölçen test cihazlarıdır. Farklı kademelerde doğru akım üreten bir jeneratördür. İzolasyon Megeri olarakta adlandırılır.

Dar testi nedir?​

Cevap: DAR testi, PI testi gibi zamanlanmış bir yalıtım testidir, ancak söz konusu süre bu testte daha kısadır. Bir DAR testinde, izolasyon direnci test voltajı 30 saniye boyunca uygulandıktan sonra tekrar ölçülür ve 60 saniye boyunca tekrar uygulanır. DAR, iki sonucun oranıdır.
Yalıtım direnci neyle ölçülür?
İzolasyon direnci ölçümü bilinen diğer adıyla yalıtım testi DC gerilimin dielektrik malzemeye uygulanmasının ardından ve di-elektrik malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesidir. Daha sonra ölçülen akım ve gerilim uyarınca direnç değeri Ohm Kanununa göre hesaplanır.
Izolasyon hammaddesi nedir?
Isı İzolasyon Malzemeleri: Şu şekilde sıralayabiliriz. Taş yünü ve cam yünü, polistren ve extrüde polistren ısı yalıtım levhaları, poliüretan köpük, cam köpüğü ve fenol köpüğü. Su İzolasyonu Malzemeleri: Su izolasyonun da kullanılan malzemeler genelde esnek ve dayanıklı malzemelerdir.
İzolasyon izleme cihazı sayesinde ileri bilgiler Aktif iletkenler ile toprak arasına bağlanan izolasyon izleme cihazı, bir DC ölçüm gerilimini sisteme bindirir. Eğer bu gerilim, izolasyon direncine orantılı olan belirli bir değeri geçerse, alarm LED’leri ve alarm kontakları üzerinden bir sinyal verir.
Dar değeri nedir?
DAR, iki sonucun oranıdır. Test süreleri kısaldığından, DAR ölçümü genellikle PI ölçümünden düşüktür. Tipik olarak, test edilen yalıtımın iyi olması durumunda DAR 1.4 veya daha yüksek olaması beklenir.

Geri