Izolasyon test cihazi nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Izolasyon test cihazı nasıl çalışır?​

İZOLASYON YALITIM TEST CİHAZI (İZOLASYON MEGERİ) İzole (yalıtkan) malzemeye farklı kademelerde DC gerilim uygulanarak izole (yalıtkan) malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesi akabinde uygulanan gerilim üzerinden ohm kanununa göre hesap yapan cihazlardır.
Meger cihazı nasıl çalışır?
Megerin uçlarına direnci ölçülecek bir şey bağlanır. Manyeto kolu çevrildiğinde aletin hem akım hem de gerilim bobininden geçen akım manyetik alan oluşturur. Bu manyetik alanlar zıt yönlü olurlar. Bobinlerde oluşan zıt momentli manyetik alanların dengelendiği oranda bir fark alan oluşur.

Meger ile ölçüm nasıl yapılır?​

Topraklama ölçümü, topraklama değerinin ölçülmesi için yapılan işlemin adıdır. Topraklama megeri ile ölçüm yaparken toprak çubukları P ve C toprağa derinlemesine çakılır. Elektrotların arası 5 ile 10’ar metre olmalıdır. Yeşil kablo cihazın E topraklama elektroduna, sarı kablo P’ye ve kırmızı kabloda C’ ye bağlanır.
Izolasyon Megeri ne işe yarar?
İzolasyon Megeri yüksek voltaj altında izolasyon ölçümü yapar. İzolasyon Megeri aşağıdaki testleri yapabilmektedir. İzolasyon Megeri güç ve dağıtım Trafolarının izolasyon testlerini yapabilmektedir. İzolasyon Megeri motorların ve genaratörlerin izalasyon testlerini yapabilmektedir.

Motor izolasyon direnci kaç ohm olmalı?​

Yani izolasyon direnci kaç ohm olmalı diye soracak olursak; 500 V ile yapılan bir testin uygun olabilmesi için İzolasyon Direnci değerinin 500.000 ohm yani 500 kohm olması yeterlidir. Ancak saha pratiklerimize göre 1 Mohm üzerinde değerler hatta çoğunlukla 1000 Mohm üzerinde değerler görülmektedir.
Meger ile ne ölçülür?
Meger cihazları yalıtkanlık direnci ölçümü için kullanılan ölçü aletleridir. Meger, doğru akım üreten bir genaratördür. Genel olarak 100, 250, 500, 625, 1000, 1250, 2500, 500 volt DC gerilim üretebilirler.

Meger değeri kaç olmalı?​

Direnç değeri normal şartlarda 10 ohm değerinin altında olmalıdır. Fakat ileride direnç değerinin artma olasılığı olduğu için 5 ohm değerinin altında tutulması daha sağlıklı sonuçlar verecektir.
Meger cihazı ile ne ölçülür?
Meger cihazları yalıtkanlık direnci ölçümü için kullanılan ölçü aletleridir. Meger, doğru akım üreten bir genaratördür. Genel olarak 100, 250, 500, 625, 1000, 1250, 2500, 500 volt DC gerilim üretebilirler. Megerin gerilim üreten kısmından ayrı olarak aynı zamanda ölçü aleti kısmı bulunur.

Meger ile topraklama direnci nasıl ölçülür?​

Toprak Megeri ile Hassas Ölçüm Test sırasında LED’ler aktif hale gelir. Toprak direnci düşükse anahtar 200 ohm veya 20 ohm kademesine getirilir. Gösterilen değer topraklanmış ekipmanın toprak direncidir.
Izolasyon ölçüm cihazı nedir?
İzolasyon Test Cihazı Nedir? İzolasyon Test Cihazları, yalıtkanlık direncini ölçen test cihazlarıdır. Farklı kademelerde doğru akım üreten bir jeneratördür. İzolasyon Megeri olarakta adlandırılır.

Izolasyon ölçümü nedir?​

İzolasyon direnci ölçümlerine izolasyon testi ya da yalıtım testi de denmektedir. İzolasyon testi, doğru akım geriliminin yalıtkan malzemeye uygulanmasının ardından bu malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesidir. Arkasından ölçülen akım ve gerilim uyarınca yalıtkan malzemenin direnç değeri hesaplanır.
Izolasyon direnci ne ile ölçülür?
İzolasyon direnci ölçümü bilinen diğer adıyla yalıtım testi DC gerilimin dielektrik malzemeye uygulanmasının ardından ve di-elektrik malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesidir. Daha sonra ölçülen akım ve gerilim uyarınca direnç değeri Ohm Kanununa göre hesaplanır.
 
Geri
Üst