AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izolasyon kopugu ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Izolasyon köpüğü ne işe yarar?​

Esnek Poliüretan Köpükler başta kapı ve pencere montajında, her türlü boşluk doldurma uygulamalarında, ses ve ısı izolasyonunda, su geçirmez bariyerlerde ve yangına karşı izolasyon amaçlı kullanılmaktadır. Poliüretan köpük uygulandıktan sonra havadaki nem ile hızlıca reaksiyona girer ve genleşir.

Sprey köpük yalıtım Nedir?​

Sprey Poliüretan Köpük , duvarlarda, çatılarda, köşelerde ve tüm konturlu yüzeylerde sürekli bir yalıtım ve hava sızdırmazlık bariyeri oluşturabilen sprey uygulamalı bir izolasyon malzemesidir. Ürünlerimizin sprey uygulaması nedeniyle dikişsiz bir yapı oluşur. Püskürtme köpük bu ısı kayıplarını en aza indirir.

Poliüretan köpük ne kadar şişer?​

Poliüretan köpük ne kadar şişer?
Uygulanan sıvı poliüretan birkaç saniye içerisinde kendi hacminin 30-40 katı kadar şişer ve 1-2 dakika içerisinde tamamen kuruyan Sprey Poliüretan Köpük, sert halini alır ve sertleşen malzeme kendini aşağıya bırakmaz.

Köpük ne kadar sürede kurur?​

Sprey poliüretan köpük yaklaşık olarak 10 dakikaya yakın bir sürede sertleşmeye başlar. Yaklaşık bir saat gibi bir sürede ise sertleşir.

Köpük yalıtım mı?​

Poliüretan maddesi, yoğunluğu çok düşük cam, vernik, kauçuk ya da köpük görünüşünde, lastiğe benzeyen sağlam bir bileşendir. Poliüretan ile köpük yalıtımı, ilk olarak soğutma teknolojilerinde kullanılmaya başlanan ısı hücrelerinin olması nedeniyle keşfedilen polimer bazlı ısı yalıtım özelliğini taşımaktadır.

Köpük yalıtım Nedir?​

Köpük yalıtım Nedir?
EPS Köpük termoplastik, kapalı gözenekli, polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbirine yapışması yolu ile üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS “Genleştirilmiş Polistren” kelimesinin kısaltılmışıdır ve bu malzemenin %98’i hareketsiz kuru havadan oluşur.
Poliüretan nasıl şişer?​
Sprey poliüretan köpüğün rengi genellikle açık sarıdır. Beyaz olarak da bulunabilir. Kuruduktan sonra üzeri boyanabilir. Havanın nemi ile sertleşir ve birkaç dakika içinde şişerek süngerden biraz daha sert bir hal alır.
Cam köpüğü nedir?​
Cam köpüğü üretiminde genelde atık cam kullanılmaktadır. Cam yüksek sıcaklıkta eritilerek soğumaya bırakılır. Elde edilen cam köpüğü, oldukça sert, kırılgan, su ve buharı geçirmeyen, basınca dayanıklı, %90-95 oranında gözenekliliğe sahip bir yalıtım malzemesidir.

Seramik yünü nedir?​

Seramik yünü nedir?
Ravatherm Seramik Yünü 650°C – 1430°C arası uygulamalar için spun (döndürüp bükülerek) üretilen uzun, esnek ve birlikte dokunmuş liflerden oluşan bir ısı yalıtım malzemesidir. Seramik Yünü; alüminyum, silis, zirkonyum ham maddelerinin yüksek sıcaklıkta eriyip birleşmesi ile elde edilir.

İzolasyon köpüğü, birçok farklı alanda kullanılan çok yönlü bir malzemedir. Esnek Poliüretan Köpükler, kapı ve pencere montajı, boşluk doldurma, ses ve ısı izolasyonu, su geçirmez bariyerler ve yangına karşı izolasyon gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Poliüretan köpük uygulandıktan sonra havadaki nemi absorbe ederek hızla genleşir ve sertleşir.

Sprey köpük yalıtım ise duvarlar, çatılar, köşeler ve diğer yüzeylerde sürekli bir yalıtım ve hava sızdırmazlık bariyeri oluşturabilen sprey uygulamalı bir izolasyon malzemesidir. Sprey uygulaması sayesinde dikişsiz bir yapı oluşturulur ve ısı kayıpları en aza indirilir.

Poliüretan köpüğün uygulanmasıyla ilgili olarak, uygulanan sıvı poliüretanın kendi hacminin 30-40 katı kadar şiştiği belirtilmektedir. Bu süreç hızlı bir reaksiyonla gerçekleşir ve köpük yaklaşık 1-2 dakika içinde tamamen sertleşir.

Sprey poliüretan köpüğünün kuruma süresi ise yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde sertleşmeye başlar ve tam olarak sertleşmesi için yaklaşık bir saat gibi bir süre gerekebilir.

Köpük yalıtımı genellikle poliüretan veya EPS gibi malzemeler kullanılarak yapılır. Bu malzemeler sıcaklık, su ve ses yalıtımı sağlarken, aynı zamanda dayanıklı ve hafif yapıdadırlar.

Ayrıca, cam köpüğü ve seramik yünü gibi diğer yalıtım malzemeleri de farklı amaçlar için kullanılan etkili yalıtım malzemeleridir. Cam köpüğü genellikle atık camdan üretilirken, seramik yünü yüksek sıcaklık uygulamaları için ideal bir yalıtım malzemesidir.

Geri