Izolasyon direnci ne ile ölçülür?
İzolasyon Test Cihazı Nedir? İzolasyon Test Cihazları, yalıtkanlık direncini ölçen test cihazlarıdır. Farklı kademelerde doğru akım üreten bir jeneratördür. İzolasyon Megeri olarakta adlandırılır.Motor izolasyon testi nedir?
TRAFO İZOLASYON TESTİ (TRAFO YALITIM TESTİ) Trafo sargılarının birbirlerine karşı ve toprağa karşı izolasyonlarının durumunun tespit edilmesi ve işletme koşullarına etkisinin kontrol edilebilmesi için Trafo izolasyon testi (yalıtım testi) yapılmalıdır.
Izolasyon Megeri ne işe yarar?
İzolasyon Megeri yüksek voltaj altında izolasyon ölçümü yapar. İzolasyon Megeri aşağıdaki testleri yapabilmektedir. İzolasyon Megeri güç ve dağıtım Trafolarının izolasyon testlerini yapabilmektedir. İzolasyon Megeri motorların ve genaratörlerin izalasyon testlerini yapabilmektedir.
Kablo süreklilik testi nasıl yapılır?
Süreklilik nasıl test edilir?- Komütatörü Süreklilik Testi moduna (
- Gerekirse süreklilik düğmesine basın.
- Önce siyah test ucunu COM jakına takın.
- Ardından kırmızı ucu VΩ fişine takın.
- Devrenin enerjisi boşaltıldıktan sonra test uçlarını test edilen bileşene bağlayın.
Izolasyon testi nasıl yapılır?
İzolasyon direnci ölçümü bilinen diğer adıyla yalıtım testi DC gerilimin dielektrik malzemeye uygulanmasının ardından ve di-elektrik malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesidir. Daha sonra ölçülen akım ve gerilim uyarınca direnç değeri Ohm Kanununa göre hesaplanır.
Izolasyon Megeri nasıl kullanılır?
Megerin bir ucu toprağa, diğer ucu akımsız tesisatın iletkenlerinden birine bağlanmalıdır. Meger cihazı üzerinde on-of (açma kapama) düğmesi var ise düğmesini açılmalıdır. Manyeto kolu çevrilerek göstergeden değeri okunmalıdır. İşte okunulan değer tesisatın toprağa karşı yalıtkanlık direncidir.
Süreklilik nasıl test edilir?
Toprak süreklilik testi nedir?Toprak sürekliliği testi süreklilik ölçümündeki elektriksel iletkenlerden en önemlisi olan topraklama iletkeninin devamlılığını kontrol eden bir test yöntemidir.Elektrik tesisat uygunluk kontrolü yapılırken toprak süreklilik testi atlanmaması gereken bir durumdur.