Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İzmir Pilavı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İzmir Pilavı nasıl yapılır
İzmir Pilavı yapılışı

İzmir Pilavı Malzemeler:
2 Su Bardağı Baldo Pirinc
1 Soğan
1 Corba Kaşığı Tereyağı
1 Cay Bardağı Ceviz
2 Corba Kaşığı Antep Fıstığı
2 Corba Kaşığı Kuş Uzumu
1 Corba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Cay Kaşığı Tarcın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
Su
Tuz

imagesizmirpilavitarifiresimli5ad408894794d



İzmir Pilavı Hazırlanışı:
Oncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz Pilavımızı pişiriyoruz Kayısıları kucuk kucuk doğruyoruz Pilavımız piştikten sonra uzerine tarcın dokuyoruz Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş uzumunu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup buyuk bir tabağa ters ceviriyoruz Uzerine dereotu ve maydanoz koyarak susluyoruz
 
Geri
Üst