SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet patates
3-4 sivri biber
Köfte harcı için
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1 adet küçük yumurta
1 çay bardağı galeta unu (Ekmek içi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon (Silme)
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
Sıvı yağ
Köfte sosu için
3 adet domates
2 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kekik
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte harcını yoğurmakla başlatalım.
Yarım kilo kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, ve baharatları ekleyip güzle bir formda yoğuralım köfteleri hal verip ortalama 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Patatesleri elma dilim doğrayıp kızgın yağda hafif kızartalım. Havlu peçete üzerine alıp fazla yağını alalım.
Akabinde köfteleri kızartalım.
Tepsiye patatesleri ve köfteleri dizelim biberleri ve domatesleri yerleştirelim.
Sosu için rendelenmiş domatesleri sarımsağı az bir yağda pişirelim üzerine salça ek edip tuz ve karabiber ekleyelim.
Köftelerin üzerine sosu gezdirip evvelce ısıtılmış 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
5-6 adet patates
3-4 sivri biber
Köfte harcı için
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1 adet küçük yumurta
1 çay bardağı galeta unu (Ekmek içi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon (Silme)
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
Sıvı yağ
Köfte sosu için
3 adet domates
2 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kekik
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte harcını yoğurmakla başlatalım.
Yarım kilo kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, ve baharatları ekleyip güzle bir formda yoğuralım köfteleri hal verip ortalama 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Patatesleri elma dilim doğrayıp kızgın yağda hafif kızartalım. Havlu peçete üzerine alıp fazla yağını alalım.
Akabinde köfteleri kızartalım.
Tepsiye patatesleri ve köfteleri dizelim biberleri ve domatesleri yerleştirelim.
Sosu için rendelenmiş domatesleri sarımsağı az bir yağda pişirelim üzerine salça ek edip tuz ve karabiber ekleyelim.
Köftelerin üzerine sosu gezdirip evvelce ısıtılmış 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.