İzmir Bombası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İzmir Bombası Tanımı İçin Gereçler
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım su bardağı ılık su
2 su bardağı un
İçine koymak için
Kakaolu fındık kreması

İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tuz, şeker, sıvı yağ, vanilya ve yarım su bardağı ılık suyu bir kapta çırpıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu üzerini örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hamuru yoğurmadan evvel kakaolu fındık kremasını dolaba koyalım biraz katılaşsın.
Daha sonra hamurumuzu rulo formunda yoğurup cevizden küçük bezelere ayırıyoruz. Kestirimi 15-16 beze çıkacak biçimde bezelere ayırıyoruz.
Her bir bezeyi yuvarlıyoruz ve çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyup kenarlarından büzerek yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz her bir bezeyi birebir halde yapıp evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Fırının başından ayrılmayalım çabuk pişiyor yüzleri hafif kızarması kâfi fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst