İzmir Bomba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İzmir Bomba Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1,5 su bardağı un
Nutella

İzmir Bomba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolatayı hamurun içine koymak için tatlı kaşığı ile 20-25 adet yuvarlak formda buzluğa atalım hamurun içine koyarken rahatlık olması için.
Uygun bir kaba su, yağ, şeker ve tuzu atalım.
Ardından unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışamayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini kapatalım 20 dakika dinlensin. Hamuru bezelere ayıralım.
Bezeleri oklava yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Çok ince olmaması lazım hamurun yırtılmaması için.
Açtığımız hamurun içine buzluğa kaldırdığımız çikolatalardan koyalım ve etrafını kapatarak yuvarlak form verelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bombaları dizelim.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derece sıcaklıkta 10-15 dakika kadar pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
İzmir Bomba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst