AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Izlenebilirlik Nedir gida?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Izlenebilirlik Nedir gıda?​

İzlenebilirlik; üretim, işleme ve dağıtımın tüm aşamaları boyunca bitkisel ve hayvansal ürünlerin, gıda ve yemin, gıdanın elde edildiği hayvanın veya bitkinin, gıda ve yemde bulunması amaçlanan veya beklenen bir maddenin izinin sürülebilmesi ve takip edilebilmesidir.
Etik gıda nedir?
Gıda etiği, “gıda bilimi, teknolojisi ve bunların uygulamaları olan; tarımsal ürünlerin üretimi, gıdaların işlenmesi, dağıtımı, ticareti ve tüketimi aşamalarında doğru olan değerleri araştırmak ve bu değerlerin uygulanması” olarak tanımlanabilmektedir (19).

Gıda endüstrisi makineleri nelerdir?​

Gıda İşleme Makinası Çeşitleri
Izlenebilirlik neden önemli?
İzlenebilirlik sistemi, etkin ve sürdürülebilir bir üretim için gereklidir. Verimlilik, doğruluk, görünürlük ve güvenlik sağlamakla beraber zincirin herhangi bir aşamasında üretici, tedarikçi, dağıtıcı ve perakendeciler tarafından paylaşılabilen gerçek zamanlı bilgi sağlamaktadır.

Gıda sektöründe etik ilke ve kurallar nelerdir?​

Etik matrisinde üç ilke bulunmaktadır. Bunlar; fayda, özerklik ve adalettir. Etik matriksin ilk prensibi ve en önemlisi üretici ve tüketicinin yararını da belirten “fayda”dır. Gıda tüketiminde sağlık tehlikelerine neden olacak gıda üretim süreçleri, tüketiciye faydaları azaltma potansiyeline sahiptir.
Kantite ölçen aletler nelerdir?
Kantite Ölçen Aletler – Kantar : Kefe ve kadran olarak iki bölümden oluşmaktadır. – Elektronik kantarlar : Dijital okuma yapılır.

Hidrolik götürücü nedir?​

Çeşitli gıdaların ham, yarı işlenmiş ve son ürün olarak taşınma ve iletilmeleri için kullanılan hareketli mekanik parçalardan oluşan düzenlerdir. Götürücü, iki nokta arasındaki sonsuz hareketli bir sistemdir.
Tarım ekonomisinde etik olmayan durumlar nelerdir?
Tamamı etik ihlali olan bu nedenler neler olabilir? Ürünün, bilindik bir markaymış gibi algılanmasını sağlamak, • Üründe gerçekten olmayan bir özelliğin varmış gibi gösterilmesini sağlamak, • Ürünün uygun olmayan bir özelliğini örtmeye çalışmak, • Üründe meydana gelen bozulmayı kapatmaya çalışmak.

İzlenebilirlik ilkesi nedir?​

İzlenebilirlik, bir ürünün üretimden itibaren paketlenmesi, depolanması, nakliyesi ve nihai satış noktasına ulaşması sırasındaki tüm bilgilere ulaşılabilmesi ve kayıt altına alınması, böylece geriye dönük takibinin yapılabilmesi işlemidir. İzlenebilirlik sistemi, etkin ve sürdürülebilir bir üretim için gereklidir.
İzlenebilirlik raporu nedir?
İzlenebilirlik bir ürünün işletme ya da yasal otoriteler tarafından güvenli olmadığına karar verilmesi durumunda ürünün geri çağrılmasına imkân veren bir araçtır.

İzlenebilirlik neden yapılır?​

Geri