Izlenebilirlik ilkesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Izlenebilirlik ilkesi nedir?​

ISO 9001’e göre izlenebilirlik: Bir nesnenin geçmişinin, uygulamasının veya konumunun izlenebilme yeteneğidir. İzlenebilirlik sistemi bu sayede insan sağlığını riske edecek bir ürünün kaynağına, sorun varsa hangi aşamada gerçekleştiğine ya da sorunun nedenine ulaşılmasını sağlar.
Izlenebilirlik neden yapılır?
İzlenebilirlik, bir ürünün üretimden itibaren paketlenmesi, depolanması, nakliyesi ve nihai satış noktasına ulaşması sırasındaki tüm bilgilere ulaşılabilmesi ve kayıt altına alınması, böylece geriye dönük takibinin yapılabilmesi işlemidir. İzlenebilirlik sistemi, etkin ve sürdürülebilir bir üretim için gereklidir.

Izlenebilirlik raporu nedir?​

İzlenebilirlik bir ürünün işletme ya da yasal otoriteler tarafından güvenli olmadığına karar verilmesi durumunda ürünün geri çağrılmasına imkân veren bir araçtır.
Ürün izlenebilirliği ne demek?
Ürün izlenebilirliği, ürünün üretici tarafından kaydedilmesi ve tanımlanmasının ardından nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar gerçekleşen eylemleri kapsamaktadır.

İzlenebilirlik kodu nedir?​

İzlenebilirlik; bir ürünün üretim aşamasının başlangıcından itibaren tanımlanarak paketlenmesi, depolanması, nakliyesi ve nihai satış noktasına ulaşması ile ilgili tüm bilgilerin kayıt altına alınması ve kriz anlarında geriye dönük takibin yapılabilmesini sağlayan sistemdir.
Gıda Sabotaj nedir?
Gıda Savunması, gıda ürünlerinin, normal şartlarda üretim zinciri içinde yer almayan biyolojik, kimyasal, fiziksel ve radyolojik etkenlerle kasıtlı olarak kontamine edilmesini önleme çabasıdır.

Gıda savunma planı nedir?​

İzlenebilirlik neden önemli?
İzlenebilirlik sistemi, etkin ve sürdürülebilir bir üretim için gereklidir. Verimlilik, doğruluk, görünürlük ve güvenlik sağlamakla beraber zincirin herhangi bir aşamasında üretici, tedarikçi, dağıtıcı ve perakendeciler tarafından paylaşılabilen gerçek zamanlı bilgi sağlamaktadır.

İzlenebilirlik raporu nedir?​

İzlenebilirlik tatbikatı nedir?
İzlenebilirlik, yasal bir gereklilik olmasının yanı sıra, gıda işletmelerinin ve yasal otoritelerin güvenli olmadığı belirlenen ürünleri geri çekmesine veya geri çağırmasına izin veren bir risk yönetimi aracıdır.

Geri