AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izinli gunde rapor alinirsa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.244
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Izinli günde rapor alınırsa ne olur?​

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere, işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Böylece, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Rapor alan işçi çalışırsa ne olur?​

İşçinin istirahat raporu süresinde çalıştığı tespit edilmesi durumunda çalışana SGK tarafından çalıştığı günler için iş göremezlik ödemesi yapılmayacaktır. Dolayısıyla, istirahat raporu alan çalışanın istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu kişinin çalıştığını SGK’ya bildirmesi şart.

Cumartesi Pazar rapordan sayılır mı?​

Cumartesi Pazar rapordan sayılır mı?
İş Kanununa tabi olarak çalışanlar için memurlarda olduğu gibi Cumartesi – Pazar günleri tatil sayılmadığından, en azından haftada bir gün dinlenebilmeleri için işçilere bu hak tanınmıştır.

Hastane rapor nasıl alınır?​

Hastane rapor nasıl alınır?
Heyet raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekir. Randevu tarihine göre gidilen hastanede ilgili bölümlerde muayene olunur. Heyet raporu hem devlet hem de özel hastanelerden kolay bir şekilde alınabilir.

Devlet Hastanesi sağlık raporu hangi bölüme gidilir?​

Devlet hastanesinden raporu almak için başvurduğunuz takdirde sizi belirli bazı bölümlerdeki doktorlara gönderirler ve bu doktorlardan muayene olmanız istenir. Muayene olmak için gideceğiniz bölümler aşağıdaki gibidir; İç hastalıkları (Dahiliye) Kulak – Burun – Boğaz (KBB)

Çalışan işçi arka arkaya kaç gün rapor alabilir?​

Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor. Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor.

Bir işçi kaç gün rapor alırsa işten çıkarılır?​

Bir işçi kaç gün rapor alırsa işten çıkarılır?
4857 sayılı İş Kanununun 25/I’inci maddesine göre; işçilerin çalışma süresine göre en az 8 hafta ve en çok 14 hafta olan süreyi aşan sağlık nedeniyle tek seferde alınmış olan rapor süreleri, işçinin iş sözleşmesinin feshi sonucunu doğurmaktadır.
Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelmediğiniz günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamını raporlu geçirseniz dahi hafta tatiline hak kazanırsınız.” şeklinde cevaplandırmıştır.

Hastaneye giden işçi izinli sayılır mı?​

Hastaneye giden işçi izinli sayılır mı?
İşçinin hastalanması sonucu viziteye çıkarak iş yerinden izin alıp tedavisi için belirli zaman aralıklarında işte bulunmaması sonucu işçi ücretli izinli sayılır. Toplu iş sözleşmesi hükümlerinden yararlanan işçiler için ücretinden kesinti yapılmaması esastır.

Ihbar öneli nasıl kullandırılır?​

İşçiye iş akdinin feshinden önce bildirimde bulunan işverenin, ihbar süresi içinde işçiye yeni bir iş bulması için günde en az 2 saat “iş arama izni” vermesi gerekir. İşçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu olarak kullanabilir.

Ihbar öneli ne demek?​

İhbar Öneli Tanımı ve Hukuki Niteliği İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı bir neden (derhal fesih) olmaksızın feshedilebilmesi için, işverenin işçiye işyerindeki kıdemine göre, ya belli bir süre önceden bildirimde bulunması veya bu süreye ait ücreti peşin olarak ödemesi gereklidir.
İstirahat raporu alan çalışanın istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu kişinin çalıştığını SGK’ya bildirmesi şart. Raporlu işçisinin çalıştığını SGK’ya bildirmeyen işverene, brüt asgari ücretin yarısı kadar, 1.788 TL ceza uygulanıyor.

10 günlük rapor parası ne kadar?​

10 günlük rapor parası ne kadar?
İş Kazası Rapor Parası Hesaplama 2022 – SGK BİLGİSİ ; 03/01/2022 · 10 günlük iş kazası rapor parası ne kadar? 2022 yılında asgari ücretli bir çalışanın iş kazası istirahat parası hesaplaması esas alınarak 10 günlük iş kazası raporu parası tamamı ayakta ise 1112,00 TL olacaktır.

Hastaneye giden memur izinli sayılır mı?​

Hastaneye giden memur izinli sayılır mı?
Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.

Hastanede yatan işçinin maaşı kesilir mi?​

İşverenler genellikle hastalık iznisüresince,işçilere tam maaş öder ve daha sonra,maaşSosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen miktara düşer. Hastalıkparası,polikliniklerde tedavi içingünlük kazancın % 67’si iken,hastanede yatarak tedavi görenler içingünlük kazancın % 50’sidir.

Ihbar öneli bildirimi nasıl yapılır?​

İşçiye iş saati başında işten çıkarılacağı söylenmediği sürece, ihbar süresi bildirimin ertesi gününden itibaren başlamış kabul edilir. İki hafta ihbar süresi olan biri için, bildirimin yapıldığı tarihin ertesi gününden başlayarak 14 gün sayılması gerekir.

Cumartesi günleri ihbar süresinden sayılır mı?​

Cumartesi günleri ihbar süresinden sayılır mı?
İhbar Süresine Hafta Sonu Tatilleri Dâhil Edilir Mi? İhbar süresine denk gelen hafta tatili ve diğer tatil günleri ihbar süresinden sayılır. Bu günler dışarıda tutulmaz.

Ihbar öneli ne zaman başlar?​

Ihbar öneli ne zaman başlar?

Önel Verilmesi nedir?​

Buna ihbar süresi veya ihbar öneli denir. Bu süreye uymadan, yani maddede belirtilen süre kadar önceden karşı tarafa haber vermeksizin iş sözleşmesini fesheden işçi veya işverenin karşı tarafa işçinin ihbar süresi kadar ücreti tutarında tazminat ödemesi gerekir ki buna da ihbar tazminatı denir.

Raporda yazan çalışır ne demek?​

Çalışanın hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.

Raporluyken çalışmak yasak mı?​

Raporluyken çalışmak yasak mı?
İstirahat raporu olan işçinin çalıştırılması yasak ve sakıncalıdır (aynı durum belli bir işe yönelik çalıştırılamaz raporu verilen çalışanlar için de geçerlidir).

10 gün rapor kac tl 2022?​

10 gün rapor kac tl 2022?
Buna halk arasında “rapor parası” denir. SGK’nın yayımladığı genelgede rapor parasının 2022 yılı itibarıyla, ayakta tedavilerde 166 lira 80 TL kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olduğunu açıkladı.
 
Merhaba,

Rapor alındığında bazı durumlar ve sorular gündeme gelebilmektedir. İşte bu konularda bilgi vermek isterim:

1. **Rapor alan işçi çalışırsa ne olur?**
Raporlu olduğu süre zarfında işçinin çalıştığı tespit edilirse, SGK tarafından çalıştığı günler için iş göremezlik ödemesi yapılmayacaktır. Raporlu çalışmak yasaktır ve işverenin bu durumu SGK'ya bildirmesi gerekmektedir.

2. **Cumartesi ve Pazar günleri rapordan sayılır mı?**
İş Kanunu'na tabi olarak çalışanlar için Cumartesi ve Pazar günleri tatil sayılmamaktadır. Ancak en az haftada bir gün dinlenme hakkı bulunmaktadır.

3. **Hastane raporu nasıl alınır?**
Hastane raporu almak için Sağlık Bakanlığı onaylı bir tam teşekküllü hastaneden randevu almanız gerekmektedir. Randevunuz gününde ilgili bölümlerde muayene olabilir ve heyet raporu alabilirsiniz.

4. **Devlet Hastanesi sağlık raporu için hangi bölüme gidilir?**
Devlet hastanesinden rapor almak için Halk Sağlığı veya İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümlerine gitmeniz gerekebilir. Muayene sonrası heyet raporu verilecektir.

5. **Çalışan işçi arka arkaya kaç gün rapor alabilir?**
Aile hekiminizin rapor sonunda "kontrol" notu belirtmesi halinde, çalışan en fazla arka arkaya 20 gün rapor alabilir. Bu süre dikkate alınmalıdır.

6. **Bir işçi kaç gün rapor alırsa işten çıkarılır?**
İş Kanunu'na göre, işçilerin sağlık nedeniyle alacakları raporlar toplamda en az 8 hafta ve en fazla 14 haftayı aşarsa işten çıkarılma durumu söz konusu olabilir.

7. **Hastaneye giden işçi izinli sayılır mı?**
İşçinin hastaneye giderek iş yerinden izin alması durumunda, bu süre ücretli izin olarak değerlendirilebilir. Ücret kesintisi yapılmamalıdır.

8. **Ihbar öneli nasıl kullandırılır?**
İşverenin ihbar süresi içinde iş arama izni vermesi gerekmektedir. İşçi, bu izni parçalayarak veya toplu olarak kullanabilir.

9. **Ihbar öneli ne demek?**
İhbar öneli, iş sözleşmesinin feshedilmesi durumunda uygulanan bildirim süresini ifade eder. İşverenin ihbar süresi içinde işçiye yeni iş bulabilmesi için verilen zaman veya ödeme yapılabilir.

10. **Raporda yazan "çalışır" ne demek?**
Rapor bitim tarihinde işçinin çalışabileceği veya işbaşı yapabileceği belirtilirse, raporlu çalışma sona erer ve işe başlaması gerekebilir.

11. **Raporluyken çalışmak yasak mı?**
Raporlu olduğu süre zarfında çalışmak yasaktır ve sağlık açısından risk taşır. Raporlu çalışan işçiye raporunun bitim tarihinde işbaşı yapması gerekmektedir.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler sorularınızı aydınlatmıştır. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst