AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izgara Tavuk Bonfile

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Izgara Tavuk Bonfile Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için
1 ,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
2- 3 bardak ortası un
2 adet tavuk bonfile
1 diş sarımsak
Kekik
Pul biber
Tuz
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Garnitürleri için
2 adet havuç
1 adet kabak
4 -5 adet küçük patates
Domates
1 tutam ıspanak
Kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
(istediğinizi ekleyip istemediğinizi çıkara bilirsiniz)

Izgara Tavuk Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğuralım. Mayalanması için 45 dk kadar bekletelim.
Merdane ile açıp ufak tabak büyüklüğünde keselim.
Teflon tava da gerili önlü pişirelim.
Lavaşlarımız hazır.
Sebzeleri çok ince olmayacak biçimde domates ve ıspanak hariç doğrayalım.
Tuz zeytinyağı ve kekik ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
Ispanak ve domatesleri tavada zeytinyağı ile çevirelim
Tavuğu sarımsak rendesi, kekik, pul biber, tuz zeytinyağı ile harmanlayalım.
Buzdolabında 3 saat kadar bekletelim.
Tavuğumuzu ızgara tavada pişirelim.
İlk evvel tavayı ısıtalım. Az zeytinyağı ekleyelim.
Her yerini eşit derecede çevirerek pişirelim. İçinde ki suyu salmasın.
Sıcak servis edelim
Izgara Tavuk Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst