Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı İçin Gereçler
1 kg kuzu pirzola
Marinesi için;
Yarım çay bardağı süt
Tane karabiber ( 1 çay kaşığı kadar)
1 çay kaşığı biberiye
Zeytinyağ
Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı Yapılışı
Etlerimizi 1 gece evvelce marine edersek daha yumuşak ve lezzetli olur.
Birinci olarak döküm ızgara tavamızı uygunca ısıtıyoruz. Hafif duman çıkmaya başlayınca etlerimizi diziyoruz ve her iki tarafını da 1-2 dakika kadar pişirip çevirerek pişirmeye devam ediyoruz.
Bu sırada altını muhakkak kısmıyoruz etlerimizin suyunu salmadan pişmesi gerekiyor.
Ve çatal bıçak üzere şeylerle çevirmiyoruz maşa kullanıyoruz.
Yaklaşık 5-6 dakika pişirdikten sonra tabağımıza alıp tuzumuzu döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
1 kg kuzu pirzola
Marinesi için;
Yarım çay bardağı süt
Tane karabiber ( 1 çay kaşığı kadar)
1 çay kaşığı biberiye
Zeytinyağ
Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı Yapılışı
Etlerimizi 1 gece evvelce marine edersek daha yumuşak ve lezzetli olur.
Birinci olarak döküm ızgara tavamızı uygunca ısıtıyoruz. Hafif duman çıkmaya başlayınca etlerimizi diziyoruz ve her iki tarafını da 1-2 dakika kadar pişirip çevirerek pişirmeye devam ediyoruz.
Bu sırada altını muhakkak kısmıyoruz etlerimizin suyunu salmadan pişmesi gerekiyor.
Ve çatal bıçak üzere şeylerle çevirmiyoruz maşa kullanıyoruz.
Yaklaşık 5-6 dakika pişirdikten sonra tabağımıza alıp tuzumuzu döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.