AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izgara Tadında Sardalya Tava

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Izgara Tadında Sardalya Tava Tanımı İçin Materyaller
1 kg sardalya balığı
Gereğince mısır unu
Gereğince buğday unu
Tuz
Kızartma için;
Bir kaç kaşık sıvı yağ

Izgara Tadında Sardalya Tava Tanımı Yapılışı

Mısır unu ve buğday ununu az tuz ile karıştırın.
Temizlenmiş sardalyalarımızı buluyoruz.
Tavamıza aralık bırakmayacak halde diziyoruz.
Tavamızı büsbütün doldurunca üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip bir yüzünü kızarttıktan sonra varsa kapağınız ile yoksa büyük bi servis tabağı ile çevirip öteki yüzünüde kızartıp sıcak sıcak servis ediyoruz.
Tabiki bol yeşillikli bir salata ile.

Afiyet olsun ‍.
 
Geri
Üst